CSORNA - köszönjük türelmüket, befejeztük a belvárosi csatorna rekonstrukciót!

 

Köszönjük türelmüket, Csorna belvárosában befejeztük a csatorna rekonstrukciót!  Az ellenőrző vizsgálatokat elvégeztük, az új vezetékek kitűnően működnek. A járda és térburkolat helyreállítások egy része még folyamatban van, de igyekszünk ezeket a munkákat is rövid időn belül befejezni – tudtuk meg Bertha Zoltántól, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetőjétől. 

 

 

 

 

Korábban írtuk: 2016 május 

    

A Csorna Belvárosában folyó szennyvízcsatorna beruházásról kérdeztük Bertha Zoltánt, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetőjét:

 A Csorna Belvárosában tervezett csatornarekonstrukció feléhez érkeztünk. A 85. és 86. számú főút belvárosi szakasza alatt, valamint a Mártírok terén az útfelújítás idején kicseréltük a vezetéket és napokon belül a Palota sori szervizúton is végzünk a rekonstrukcióval.

Mikortól lehet ismét közlekedni a Palota sori szervizúton?

Július 15-éig a munkagépekkel levonulunk a Palota sorról, valamint a Mártírok teréről és az útburkolat ideiglenes helyreállítását követően itt ismét lehet közlekedni, illetve parkolni.

 Láthatóan a Szent István téren is dolgoznak már. Itt hogy fog történni a csőcsere?

 A munkavégzés a továbbiakban a Szent István tér keleti útszakaszán folytatódik. Két ütemben valósul meg a rekonstrukció. Első körben az északi oldalon, a Parókia, a Művelődési Ház és a Múzeum előtti részen dolgozunk. Itt már az út lezárása és felbontása megtörtént, valamint a telepített és üzemelő vákuumkút rendszerrel a munkavégzés előkészítése is elindult. Emiatt a gépjárművel történő közlekedés feltételei is megváltoztak. Az északi oldalon július végére tervezzük a csőcsere befejezését. Az elkészült részeken terveink szerint az útburkolat ideiglenes helyreállítása és visszaadása a közlekedés számára folyamatos lesz.

A második ütemben a Múzeumtól délre a Soproni úti csomópontig történik a lezárás, várhatóan augusztus hónapban. Ebben az ütemben a munkavégzéssel kis részben érintve lesz a Szent István Téri Park egy része, egy bekötő ág cseréjét is el kell végeznünk.  A második ütem során is folyamatosan történik az elkészült szakaszok visszaadása.

 Említette, hogy megváltoznak a közlekedési viszonyok a rekonstrukció során. Mit lehet tudni erről?

 A munkavégzés idején a gépjárművel történő közlekedés zömében korlátozottan egy sávon, a parkolók vonalában biztosított lesz, időszakosan viszont a bekötő szennyvízvezetékek kiváltásakor az út teljes keresztmetszetében lezárásra kerül. A gyalogos közlekedést mobil átjáróval végig biztosítani fogjuk. Kérjük az érintett gépjárművel közlekedőket, mindig figyeljék a kihelyezett forgalmi lehetőségeket jelző táblákat és szíveskedjenek előzetesen tájékozódni.

 A beruházással érintett Fogyasztóink, valamint a munkavégzésünkkel korlátozott közlekedők szíves türelmét és megértését a továbbiakban is kérjük

 

 

Korábban írtuk / 2016 június /

 

 

Idén nyáron folytatódik a csornai főgyűjtő csatorna rekonstrukciója. 2013-ban egy üzemzavar elhárítása kapcsán fogtunk bele a nagyszabású munkába – tudtuk meg Bertha Zoltántól, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökség vezetőjétől.  Akkor a Soproni úton a Palota sori üzletsortól a Bartók Béla úti körforgalomig újult meg a vezeték. Idén nyáron kihasználjuk a főútvonal belvárosi szakaszának burkolat felújítását. Igazodunk a korlátozott közlekedési helyzethez, nagyrészt lezárt munkaterületen fogunk dogozni.

A csatorna rekonstrukcióra a meglévő hálózat elhasználódása miatt van szükség. A múlt század közepén lerakott beton csatorna csövek bőven kiszolgálták idejüket. Az utóbbi évtizedek takarékos vízhasználata miatt egyre töményebb a szennyvíz, egyre jelentősebb a betoncsövek korróziója.A régi betoncsövekkel a szakszerű és biztonságos szennyvízelvezetés rövid távú biztosítása is kérdésessé vált.

A most megújuló hálózat kőagyag csőből készül, ez manapság az egyik legjobb minőségű építőanyag. Szilárdsága, kopásállósága kitűnő, az égetett agyag felület pedig kitűnően viseli a savas szennyvíz hatásait.  A csatornacsere 2016 június 1-én indul, és várhatóan a nyár végén, be is fejeződik. A munkálatok idején a szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog. Az építkezés által okozott kellemetlenségekért ezúton is kérjük az érintettek türelmét, megértését.

 

Pályázat