CSORNA - FARÁD - DÖR - vízhálózat öblítés

  

Értesítjük Csorna város, Farád és Dör község Tisztelt Fogyasztóit, 

hogy november 5 től november 23-ig az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak.

 A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell.

A munkát november 5-én este kezdjük, és várhatóan november 23-ig fog tartani.

Munkatársaink az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. 

Az öblítési munkákkal szakaszosan haladunk, a vízműteleptől távolodva. Így egy-egy körzetben csak néhány napig számíthatnak változásra. 

 Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre, vízelszíneződésre főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

 Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható.

A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket
és a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel ellenőrizzék a vízminőséget.

 Az utcai ivóvíz vezetékek öblítése okozta nyomásváltozás  a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben is felkeverheti a lerakódásokat.

 A vízhálózat öblítés a közterületi mosató-csonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik, nagyobb mennyiségű víz kiengedésével. A kiengedett vizet a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

 A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás-mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer.

 Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket !

 Pannon-víz ZRt Csornai Üzemmérnöksége