CSORNA - Andrássy út

Kész az új szennyvízcsatorna, kezdődik az ivóvíz főnyomócső cseréje.

510 fm a szennyvízcsatorna újult meg az utóbbi hetekben Csorna belvárosában, az Andrássy úton. A legjobb minőségű kőagyag csövek kerültek a föld alá. A történelmi korokból fennmaradt leleltek bizonyítják ennek az építőanyagnak a kiváló tulajdonságait: kopásállóság, stabilitás, kimagaslóan hosszú élettartam. Az utóbbi években a kórház melletti körforgalomtól  egészen az Andrássy u. - 86. sz főút csomóponti újult meg csornai  szennyvízhálózat főgyűjtője, ez közel 1,2 km új vezeték. Egy csatorna építés mindig kellemetlenségekkel jár, a nyitott vezetékeken óhatatlanul előjön a csatornaszag, de ennek vége, az vezeték rendeltetésszerűen működik.

A csatorna után az ivóvíz főnyomó vezeték cseréje következik. Itt, az Andrássy út alatt húzódik a város vízellátásának egyik fő ütőere, egy 300 mm átmérőjű azbesztcement nyomócső. A felújítás során korszerű, KPE nyomócsövek kerülnek majd a föld alá. Költség hatékonyságát tekintve ez a legjobb választás.

Az építkezés kezdetén, a Szent István napi ünnepek után, két utcai elzáró cseréje lesz az első feladat. Ehhez a II. Rákóczi Ferenc Iskola előtt, és az Andrássy u. 11. sz. ház előtt kell a közlekedő út padkájában bontanunk. Vízelzásárra is szükség lesz, erről előzetesen értesítjük fogyasztóinkat. További vízelzárásra nem kell számítani. A csőcserével az iskolától fokozatosan haladunk majd a belváros felé.

Van egy nagyon kényes része a munkának. A vezeték az útpadka és a járda közti zöldsávban fog haladni. Ehhez sajnos fel kell bontanunk az itt kialakított garázs- és parkoló bejárókat. Építkezés kezdete előtt készítünk egy nagyon pontos állapotfelvételt és ígérjük, hogy mindent az eredeti állapot szerint állítunk majd vissza. Sajnos néhány bokor és sövény kivágására is szükség lesz. Kertészeti alvállalkozónktól meg fogjuk rendelni a zöldterület pótlását is .

Az okozott kellemetlenségért kérjük az itt lakók türelmét és megértését!

 

Pályázat