Csoportosan olcsóbb a vízmérőcsere

Hetente 3-400 győri lakásvízmérőt cserélnek munkatársaink. A mérőcserék eddig nehézkesen haladtak. Sokan egyáltalán nem jelentek meg az előre egyeztetett időpontban, vagy új és még újabb időpontot kértek. Szeretnénk felgyorsítani a mérőcseréket, ezért javasoljuk Fogyasztóinknak: szerveződjenek legalább ötös csoportokba a lakásvízmérő cserékhez, vegyék igénybe csoportos kedvezményünket.  Önöknek olcsóbb lesz, mi pedig hamarabb fogunk végezni.

Csoportos kedvezményünk lényege: ha legalább öt fogyasztónál egyszerre, egy kiszállással tudjuk lecserélni a lakásmérőket, akkor az öt helyett egy kiszállási díjat számolunk fel.

Házanként kell majd egy lakótárs, aki megszervezi a csoportot és jelentkezik ügyfélszolgálatunknál, majd fogadja szerelőinket. Az Ő nevére álltjuk ki az öt helyett immár csak egy kiszállási díjat. Az aláírások és a lakásba való bejutás miatt célszerű, ha a csoport többi tagja is otthon lesz. Aki mégsem tud otthon lenni, adja oda valamelyik másik csoporttagnak a lakáskulcsát, és írjon egy meghatalmazást két tanúval. Ebben ügyfélszolgálatunk segíteni tud. 

A csoportos kedvezmény egyébként nem törvényi előírás, nem mindegyik szolgáltatónál kérhető.

 Eredetileg a Pannon-Víznél nem kellett külön fizetni a lakásmérők cseréjéért. Néhány éve azonban egy törvényi változásból adódóan (2011. évi CCIX. Törvény és az 58/2013. Korm. rend. ) a mellékmérők a Fogyasztók tulajdonába kerültek, így a cserékért már fizetni kell.  

A mellékvízmérőket érintő törvényi változásokról - 2013-ban - minden érintett Fogyasztónkat levélben tájékoztattuk. Részletesen ismertettük, hogy milyen tennivalóik lesznek a lakásban lévő vízmérőjük hitelességi idejének megőrzése miatt.

Némi enyhítés, hogy a lakásvízmérő cserékre az eddigi hat helyett már csak nyolcévente lesz szükség. A csoportos kedvezmény további könnyítés, használják ki, szerveződjenek.

Pályázat