Csatorna ellenőrzésre hivatkoztak a csalók

Időnként környékünkön is megjelenik az a társaság, melynek tagjai néhány perces munkáért több tízezer forintot is bezsebelhetnek csatornatisztítás ürügyén.

Idén még nem hallottunk róluk, de valószínű nem hagyják ki megyénket. A legfrissebb trükkjük, hogy mindannyian formaruhában vannak, jegyzőkönyvet, hamisított igazolványt és megbízólevelet is hoznak magukkal..

  

 

Legyenek óvatosak, a hívatlan látogatókkal. A tapasztalatok szerint a jóhiszemű lakók, vagy alkalmazottak  könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak. Néhány perces munkáért több tízezer forintot is bezsebelhetnek az "utazó csatornatisztítók"

A legfrissebb trükkjük, hogy mindannyian formaruhában vannak, jegyzőkönyvet, hamisított igazolványt és megbízólevelet is hoznak magukkal. Az elkövetők a szervezettség látszatát keltik, bizalmat ébresztve evvel az idős emberekben. Ha a trükk sikerül és beengedik őket, elterelik a tulajdonos figyelmét majd megszabadítják értékeitől.

Az idős emberek mellett gyakran intézményeket, üzleteket, akár iskolákat is célba vesznek a trükkös csatornatisztítók. Valamilyen fedőtörténettel félrevezetik az alkalmazottakat: „a főnök ezt már megrendelte, pikk-pakk végzünk, itt tessék aláírni és  fizetni”. Nagyon vastagon fog a ceruzájuk, a tisztességes ár  8-10 szeresét legombolhatják.

Jó tudni, hogy közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Hibabejelentésnél, csatornadugulásnál az "igazi csatornatisztítók" hívásra érkeznek, mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján. Legyenek óvatosak, ne váljanak csalók áldozatává!