Csatorna ellenőrzés - VIDEO

A Pannon-Víz Zrt. tájékoztatja Győr város lakosságát és gazdálkodó szervezeteit hogy munkatársai megkezdték a szennyvíz csatornahasználat szabályszerűségének ellenőrzését. A közműves szennyvízelvezetés szabályait a 38/1995. (IV.5.) Kormányrendelet tartalmazza. A rendelet felhatalmazza a szolgáltatót, hogy a közművek igénybevételének szabályszerűségét az ingatlanon belül is ellenőrizze és kötelezi a fogyasztót, hogy a szolgáltató ellenőrzését elősegítse.

„Munkatársaim személy szerint felkeresik azt a közel ezerhétszáz győri fogyasztót, akiknek az ingatlanja előtt megépült a közcsatorna, lehetőségük lenne, de mégsem kötöttek rá a szennyvízcsatornára – mondja Zalka Csaba a Pannon-Víz Zrt. győri szennyvíz ágazat vezetője. Mindenhol megvizsgáljuk a csatornanyílásokat, tisztítóidomokat. Az ellenőrzés célja az, hogy kiszűrjük a rendszerből azokat, akiknek már a közcsatornába kerül a szennyvizük, mégsem fizetnek csatornadíjat. Ha az ellenőrzés során feltárjuk, hogy az ingatlanon keletkező szennyvíz mégis a közcsatornába kerül - csak eddig a tulajdonos elfelejtette bejelenteni – akkor jogszabályi kötelezettségünk alapján legalizáljuk a bekötést. A jogszerűvé tett csatornahasználók a jövőben természetesen csatornadíj számlát is fognak kapni. Az ellenőrzések során munkatársaink az PANNON-Víz Zrt. emblémájával, pecsétjével, és elnök-vezérigazgatójának aláírásával ellátott arcképes igazolvánnyal igazolják magukat.

A szolgáltató tavalyi évben akciókkal ösztönözte a csatorna rákötéseket, ennek hatására több száz győri fogyasztónk döntött a csatlakozás mellett - – teszi hozzá Csongrádi Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vezetője. Egyrészt környezetvédelmi, másrészt gazdaságossági kérdésről van szó. Környezetvédelmi, mert a rá nem kötött ingatlanok elszikkasztott szennyvize a felszín alatti vízkészletbe jutva környezetszennyezést okoz. Gazdaságossági, mert a szennyvízelvezető rendszerek pályázati, önkormányzati és magánszemélyek által befizetett pénzekből épültek, ezért mindannyiunk közös érdeke a rendszerek jobb kihasználása.

 

 

        

Pályázat