Csapvizet a kulacsokba!

Egyre népszerűbb a vízivás az óvodás, iskolás gyermekek körében. Majdnem mindegyik kisdiáknak van saját kulacsa, ebben hozzák az innivalót otthonról. Jól teszik! Ahhoz, hogy az iskolában megfelelően koncentrálni tudjanak, és ne gyengüljön a teljesítő képességük elegendő folyadékot kell fogyasztaniuk. Ehhez kitűnő, egészséges és környezetbarát választás a  választás a csapvíz.

Győrt és a környező településeket a szigetközi kavicsos altalajba fúrt kutak vízével látjuk el. A vízkezelés során egyedül avízben lévő vasat és mangánt kell eltávolítanunk, természetes eljárásokkal, levegőztetéssel és szűréssel. Egyébként az ásványvizek többsége is hasnló vízkezelés után kerül a palackokba. A legtöbb palackon ott látható a felirat ”vastalanítva”

Ábránkon a győri csapvizet hasonlítottuk össze néhány piacvezető ásványvízzel. A kémiai összetevőket tekintve megállapíthatjuk, hogy a győri csapvíz kiállja az összehasonlítás próbáját. 

Az egészséges csapvíz ellenére évről évre több  palackozott ásványvizet adnak el régiónkban is. Mi lehet ennek az oka?  A győri csapvíz tényleg nagyon finom, bárki meggyőződhet róla, aki más nagyvárosok vízét is megkóstolja. Az egészségtudatos fogyasztási szokásoknak és reklámköltségeknek hatására emelkedik az ásványvíz fogyasztás. Az ásványvíz forgalmazók évente 6-8 milliárd forintot költenek reklámra, ez nagyságrendileg hasonló, mint a Pannon-Víz Zrt. éves árbevétele. El tudnák képzelni például hogy egy magyarországi viziközmű szolgáltató cég egy aranylabdás futball sztárral reklámozná magát?

Nyerj Pannon-Vizes kulacsot!

Tíz darab pannon-vizes kulacsot sorsolunk ki azok közt az óvodás vagy iskolás gyermekek közt, akik lerajzolják vagy lefényképezik, hogyan töltenék meg kulacsukat csapvízzel. A képeket a kviz@pannon-viz.hu címre várjuk, vagy feltölthetők Facebook oldalunkra is. Eredményhirdetés szeptember 9-én! 

Töltsd meg csapvízzel a kulacsodat!