KÓNY - folytatódik a vízhálózat öblítés

Kónyban érdemes lesz vizet tartalékolni, tisztítják a vízhálózatot

2019. június 3-tól Kónyban érdemes lesz ivóvizet tartalékolni. Vízhálózat tisztítás miatt elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak. Ingadozhat a víznyomás és átmeneti vízhiány is előfordulhat. A mosást célszerű lesz a délutáni, esti órákra ütemezni. Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható. 

Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb. A vízvezeték mosatásról falragaszokon értesítik  az érintett lakosságot. További információ a 96/311 753-as éjjel nappali ügyeleti számon kérhető.

 

Szeretnénk megköszönni a türelmet Börcs, Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs és Abda települések lakosságának, valamint a Győr- Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros körzetében élőknek. Idén tavasszal és nyár elején ezeken a településeken illetve körzetekben az új hatékoy és víztakarékos öblítési módszerrel sikerült a vezetékeket megtisztítani.