Ünnepi vízesetek

Kerítésbe rohant autó, csatornaleszakadás, csőtörés javítás és egy vízzel feltelt pince adott munkát az év végi ünnepekben ügyeleteseinek. Összességében azonban elmondható, hogy a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek jól működtek, jelentős szolgáltatás kiesésünk nem volt, hibaelhárító részlegeink eredményesen dolgoztak. Az év végi ünnepi időszak győri eseményeit Csongrádi Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökség vezetője idézi fel. 

December 23-án az esti órákban Révfalu vízműtelepünk szigetközi főút melletti kerítésébe rohant bele egy személygépkocsi. A vezető elvesztette uralmát a jármű felett, a kisodródott autó hat kerítésoszlopot kidöntött. A vezető és utasa a biztonsági övnek köszönhetően sértetlenül megúszta a balesetet, nem úgy a személyautó – a tűzoltók szabadították ki a roncsot az oszlopok közül. A gépkocsi tulajdonosa magára vállalta a kerítés helyreállítását.  

 

Győrszentivánon az Andrásvári úton karácsony napján szakadt le a csatorna. Az úttest előbb megsüllyedt, majd beszakadt. Ideiglenesen szippantókocsikkal szállítottuk el a keletkező szennyvizet, a javítás lapzártakor is folyik, a sérült vezetéket kicseréljük.  

 

 

Két vízcsőtörés történt, egyik Győr-Szabadhegyen a Zichy Ottó, másik Révfaluban a Víztorony utcában. Mindkét javítással gyorsan végeztünk, két-három óra alatt helyreállítottuk a vízszolgáltatást. Téli időszakban a csőtöréseknél felbontott útburkolatot csak ideiglenesen zúzottkővel tudjuk visszatölteni. A beton és aszfaltkeverő-telepek télen nem működnek. Ezeket az útfelbontásokat tavasszal újra betonozzuk.  

 

December 29-én Győr-Szigetben a Kossuth utca egyik lakatlan házához riasztották ügyeleteseinket. Ismeretlen személyek a lezárt pincébe behatolva ellopták a vízcsapokat. A csap nélkül maradt csöveken kifolyt víz elöntötte a pincét. A környéken lakók a csobogásra lettek figyelmesek, értesítették a ház kezelőjét. A kiérkező tűzoltók a csatornába szivattyúzták a pincében összegyűlt vizet, majd a szerelők ledugózták a csöveket.

 

 

 

Pályázat