Áramszünetek miatt akadozott a szennyvízelvetés

A Kisalföldön és a Rábaközben tomboló szélvihar több helyen megrongálta a szennyvízátemelőket ellátó elektromos vezetékeket is - tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetőjétől. A szennyvízelvezető rendszer az érintett területeken feltelt, a szennyvízelvezetés akadozott, lelassult.

Győr Ménfőcsanakon az éjszakai órától kora hajnalig, Dunaszegen, Koroncón és több rábaközi településen még péntek délelőtt is diesel motoros aggregátorok működtetik a szennyvízátemelőket. Az áramszolgáltató szakemberei sorra állítják helyre a sérült vezetékeket, így az átemelők visszakapcsolása folyamatos, legelőször Győr-Ménfőcsanakon történhetett meg.

Győrzámoly, Győrladamér, Tét, Győrszemere-Nagyszentpál, Pázmándfalu, Nagyszentjános, Győrsövényház térségéből és több kisebb rábaközi településről hat nagy teljesítményű szippantó kocsi folyamatosan szállítja el a képződő szennyvizet.

Rábapordányban megsérült a vízműtelep elektromos energia betáplálása, szintén diesel motoros aggregátorral működtetik a vízműtelepi szivattyúkat.

A vízmű és az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak, hogy a normál üzemmenet mihamarabb helyreálljon.   

 

 

Áramszünetek miatt akadozott a szennyvízelvetés

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!