Amikor a víz az életet jelenti!

Mindannyiunk számára fontos és nélkülözhetetlen a víz, hisz nélküle nincs élet. Azonban vannak, akiknek még ennél is sokkal többet jelent.

 

Kiss Norbert munkatársunk 30 éve elhivatott dolgozója a Pannon-Víz Zrt.-nek.  Korán megmutatkozott, hogy Norbinak az életében fontosabb szerepet játszik természeti kincsünk, mint általában másoknak.

 

Munkatársunk már középiskolás korában a vizes szakmával ismerkedett a hajdani győri Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskolában, ahol Társaságunk számos értékes szakembere szerezte meg szakmai tudását.

 

Tanulmányait itt befejezve, 1992 augusztusában kezdett el dolgozni Társaságunk Szőgyei Vízműtelepén vízműgépészként.

 

Szorgalmas munkájával hosszú éveken keresztül segítette az ivóvíz-szolgáltatást ebben a munkakörben, majd később diszpécserként.

Mivel 2004-ben családjával Écsre költözött, kérvényezte áthelyezését a Nyúli Üzemmérnökségre, ahol 2007-től folytatta a diszpécseri szolgálatot még két évig.

 

2009-ben Norbit a Nyúli Üzemmérnökség üzemelésvezetőjének nevezték ki és azóta is itt látja el feladatait. Bana-Bakony-Pázmánd körzetben 25 település vízellátásáért felelős.

 

Norbi szakmája felé való elhivatottságát folyamatos szorgalmas képzése is tükrözi, aki 2009-ben az akkori gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán megszerezte környezetmérnöki diplomáját.

Munkatársunk jelenleg is tanulmányokat folytat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen vízellátás-csatornázás szakmérnöki képzési szakon.

 

Munkája mellett igyekszik sok időt tölteni családjával, 2 egyetemista fiú és egy 10 éves kislány boldog édesapja.

 

  

 

Imád sportolni és mozogni. A víz Norbi szabadidejében is fontos szerepet játszik. 2009-től sárkányhajózik, a Vaskakas Sárkányhajó Egyesület alapító tagja, akikkel komoly hazai és nemzetközi versenyeken ért el sikereket. 2015-ben Olaszországban Sárkányhajó Európai Bajnokságon ezüst érmet szerzett.

 

Vizi kedvtelésében először evezősként, 2 éve azonban már kormányosként száll vízre. Amíg élete egyik területén tanul, a másikon másokat oktat. Tudásával a sárkányhajózás terén segít, heti rendszerességgel edzéseket tart.

A vízi sportok közül a sárkányhajózáson kívül kedveli a kajakozást és szeret SUP-pal is vízen „járni”.

 

 

 

A folyón kívül a szárazföldön is jól mozog, melyet 5 éve kamatoztat a salsa táncban. De a táncpartnerén kívül imád együtt mozogni az országúttal is. Fiatal korában Norbi sokat motorozott és ez a szenvedélye néhány éve újra erőre kapott. Nyúli munkatársaival gyakran kirándulnak együtt, kedvencük a Balaton és a Fertő-tó körút.

Norbi a tavalyi évben megrendezett első pannon-vizes főzőverseny nyertes csapat tagja volt.

 

A Pannon-Víz Zrt. büszke arra, hogy dolgozói között ilyen sokoldalú egyéniségek segítik működését.

 

 

 

 

Pályázat