Akikre büszkék vagyunk

Ismerjék meg Érsekné Schőberl Magdolnát, aki negyven éve dolgozik nálunk!
A Budapesti Műszaki Egyetem és az ELTE közös képzésén szereztem biológus mérnöki képesítést. 1979-ben kerültem első és máig egyetlen munkahelyemre, a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő vállalathoz, a Pannon-Víz Zrt. jogelődjéhez.
A fürdő üzemeltetéssel kezdtem foglalkozni, fénykorában én vezettem a győri idényfürdőt, gyógyfürdőt és a termálfürdőt. A Mosoni-Dunán működött a tutaj uszoda, férjemmel ez volt az egyik kedvenc helyünk. Az idényfürdőbe nyaranta csúcsidőben 10-12 ezren látogattak ki 20 - 30 forintos belépőkkel. Nagyon szép időszak volt, szívesen emlékszem az itt töltött 25 évre.
Az élet azonban változást hozott, elkészült az új élményfürdő és más lett az üzemeltető, én pedig a Pannon-Víz Zrt. ballontöltő üzemét vezetem.
A palackozás beindítása és felfuttatása után ma már 245 vízadagolóval dolgozunk, 127 üzleti partnerünk van. A 19 literes ballonokba a szigetközi parti szűrésű kutak vize kerül vastalanítás és UV fertőtlenítés után.
Vállalkozásoknak nagyon kedvező ajánlatunk van, védőitalnak sokan használják, a hűtés mellett forró ital és szóda funkció is van a gépeken. Rendezvényeken, fesztiválokon ideális választás, könnyen, gyorsan telepíthető, és friss hideg vízzel vagy szódával tölthetjük meg kulacsunkat.
Ott vagyunk a Győrkőcfesztiválokon, futóversenyeken, szinte minden nagyobb városi rendezvényen. A munka mellett pedig minden időmet lekötik az „unokák, lovak és kutyák", így ebben a sorrendben.

 

 

 

Ismerjék meg Bacskó Lajost, aki negyven éve dolgozik nálunk!
Lajos 1979-ben érettségizett a mára legendássá vált győri Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskolában. Első, és máig egyetlen munkahelye a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalat, a Pannon-Víz Zrt. jogelődje. Kezdetektől részt vett a Győr ellátó Szőgye Vízműtelep üzemelésének, technológiájának kialakításban.
„Mikor idekerültem, a környező falvakban, Kisbajcson, Nagybajcson és Vámosszabadin ásott vagy vert kutakból jutottak vízhez.”
A nyolcvanas évek elején még a telepet kikerülve, közvetlen a parti szűrésű kutakból jutott el a megyeszékhelyre. Munkatársaimmal együtt alakítottuk ki és üzemeltük be a Szőgyei Vízműtelepet. Bacskó Lajos a Szőgyei Vízműtelep műszakvezető gépésze, jelenleg Győr és az agglomeráció, közel 160 ezer fő vízellátásnak üzemirányításáért felelős.

 

 

 

Ismerjék meg Burányi Andrást, aki 40 éve dolgozik nálunk!
András a csornai 401. számú Szakmunkásképző Iskolában végzett, ezután került első és egyetlen munkahelyére, a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalat csornai egységéhez.
A frissen végzett szakmunkásokat akkoriban tárt karokkal várták a Német Demokratikus Köztársaságba. Minket is csábítottak eleget, ki tudja, talán egész másképp alakult volna a sorsom az NDK-ban. Mégis inkább itthon maradtam, hazahúzott a szívem.
Taszáron voltam katona, a repülőtér földi-műszaki kiszolgáló alakulatánál. A hatalmas katonai teherautók vezetése jó alkalom volt rutint szerezni. A darus képzést 1986-ban Debrecenben szereztem. Legtöbbet a legendás IFA –ADK darun dolgoztam, megszerettem ezt a típust. Évtizedekig voltam darus ügyeletes a vízműnél. Csináltam a kútszivattyú cseréket, becsukott szemmel odatalálnék szinte az összes kutunkhoz.
Jelenlegi egy Fiat-Hitachi földmunkagépen dolgozom, ami már „szépkorúnak” számít, de jól és megbízhatóan működik, meghálálja a törődést. Máig a vízmű készenléti szolgálatban vagyok, háromhetente egy hét az ügyelet, ekkor, ha kell éjjel-nappal ott vagyunk a hálózaton.
Hobbim a család, Kapuváron és Győrújbaráton vannak az unokák, hacsak lehet, velük vagyok. Fiatal koromban sokat motoroztam, MZ-m volt, ha valakinek jelent ez még valamit. Aztán néhány éve újrakezdtem, bevallom a feleségem kedvéért. Van egy remek túra motorunk, egy hathengeres, 1500 köbcentis Honda Goldwing. A Beledi Motoros Klub tagja vagyok, remek társaság, sok jótékonysági akcióban részt veszünk. Alig várjuk a jó időt, hogy újból túrázhassunk, ilyenkor bejárjuk szinte egész Magyarországot.

 


 

 

 

Pályázat