Vízvezeték öblítés: ABDA május 20-től 31-ig, BÖRCS május 24

Abdán folytatódik a vízhálózat mosatás ,

a nappali munkák mellett május 24-én pénteken még egy éjszakai mosatásra is szükség lesz, mely Abdát és Börcsöt érinti. 

2019. május 20-tól 31-ig Abdán érdemes lesz ivóvizet tartalékolni,  vízhálózat tisztítás miatt elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak. Ingadozhat a víznyomás és rövid idejű vízhiány is előfordulhat a egy-egy utcában.

Általában munkanapokon 8 órától 14 óráig fogunk dolgozni, de május 24-én egy éjszakai mosatásra is szükség lesz. Utcáról utcára haladva fogjuk a vezetékeket átöblíteni. Egyszerre két egységünk fog Abdán dolgozni. A települést ellátó főnyomó vezetéket már a múlt héten megtisztítottuk, így késő délután, és este zavartalan lesz a vízszolgáltatás- tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetőjétől. Abdán a fehér ruhák mosását tehát célszerű lesz erre az időszakra halasztani. 

Az előzetesen meghirdetett tervtől el kellett térnünk, május 24-én pénteken éjszaka is öblíteni fogunk. Erre az időszakra is érdemes lesz ivóvizet tartalékolni. Pénteken 22 órától szombat hajnalig a főnyomóvezeték tisztítása miatt Abdán és Börcsön is elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak. Ebben az időszakban is ingadozhat a víznyomás és rövid idejű vízhiány is előfordulhat 

A vízvezeték öblítés ideje alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de minden karbantartási munkánál ivóvizes tartálykocsit is irányítunk a helyszínre.

Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

Idén tavasszal hasonló sűrített levegős vízvezeték tisztítást végeztünk Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál,  Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs településeken, Győrben pedig Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben, így sikerült eredményesen megelőzni a vízelszíneződéssel járó panaszokat.

Szeretnénk megköszönni az itt élők türelmét, megértését.

Pályázat