Kitűnően sikerült a Víz Világnap! VIDEO

A Víz ünnepe

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. Magyarország is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a víz szerepének, védelmének jelentőségét. Az idei mottó - „víz a városokért”

A Víz Világnap győri rendezvényére március 21-én került sor. Hagyományosan az árvízi emlékmű koszorúzásával kezdődött a nap, a résztvevők megemlékeztek az 1954-es szigetközi árvíz áldozatarairól. A Rónay Jácint út – Hédervári út találkozásánál lévő emlékműnél délelőtt fél tízkor Simon Róbert Balázs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet.

 

 

 

 


 

Tíz órakor az ÉDUKÖVIZIG Kálóczy téri árvízvédelmi központjában (Győr, Kálóczy tér 8. - gátőrház) sokszínű programsorozat kezdődött iskolásoknak.

 

Az önkormányzat, vízügyi igazgatóság és a Pannon-Víz Zrt. szakemberei várják az iskolás csoportokat. A gyerekek megismerkedhetnek a vízi élővilággal, vízvédelemmel, vízkémiai mérésekkel. Mikroszkópon keresztül nézhetik a vízben mozgó apró élőlényeket. Feleleveníthetik Győr vízellátásának történetét és láthatják, milyen gépeket használnak a vízszennyezés elhárítására.

______

______ 

 

Szabadtéri bemutatók:

 

Harcsás László aranykoszorús mester és gyűjteménye: muzeális, évszázados csaptelepek, mívesen felújított öntvény falikutak

Mívesen felújított öntvény falikutak Harcsás László aranykoszorús mester gyűjteményéből A „mester”

 

Egy kis „papírmunka”:

Fotó és videó: © Nemes Zoltán 'mettor'

 

Pályázat