A PANNON-VÍZ Zrt. közleménye 2020. augusztus 18.

2

2020. augusztus 17-én 16.30-tól mintegy 40 percen keresztül óriási mennyiségű csapadékot hozó felhőszakadás zúdult Győrre.

Az eső intenzitása meghaladta a 80 mm/óra értéket, ami azt jelenti, hogy minden egyes négyzetméterre 80 liter víz jutott.

Ezzel a hatalmas vízmennyiséggel a város egyesített rendszerű csatornái 19 órára tudtak megbirkózni,

de így is kapacitásuknak megfelelően ellátták feladatukat, hiszen karbantartásuk üzemi kapacitásuk fenntartására biztosított.

A város néhány pontján átmeneti vízborítás alakult ki, de ezek a gyűjtőhálózat levezető képességének arányában fokozatosan megszűntek.

Sok víznyelőbe most sem tudott bejutni a víz, mert a rácsokat eltömítették falevelek, és egyéb utcai hordalékok.

Továbbra is várjuk a győriek bejelentéseit arról, ha valahol eltömődött víznyelőrácsokat látnak,

mert munkatársaink ezekről el fogják távolítani az odagyűlt szemetet.

Azokon a területeken, ahol a csatornázás elválasztott rendszerű, azaz külön vezeték vezeti el a szennyvizeket és külön vezeték,

vagy árok a csapadékvizeket, ott nem a PANNON-VÍZ Zrt. feladata az esővizek elvezetése.

A PANNON-Víz Zrt. minden rendelkezésére álló eszközzel, emberi erőforrással,

csatorna rekonstrukciókkal biztosította és biztosítja az üzemeltetésére bízott csatornák kapacitásuknak megfelelő működését.

Minden, ezzel ellentétes híresztelés feltehetően a hiteles információk hiányában születhetett és ezért alaptalan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020. augusztus 17-én 16.30-tól mintegy 40 percen keresztül óriási mennyiségű csapadékot hozó felhőszakadás zúdult Győrre. Az eső intenzitása meghaladta a 80 mm/óra értéket, ami azt jelenti, hogy minden egyes négyzetméterre 80 liter víz jutott.

Ezzel a hatalmas vízmennyiséggel a város egyesített rendszerű csatornái 19 órára tudtak megbirkózni, de így is kapacitásuknak megfelelően ellátták feladatukat, hiszen karbantartásuk üzemi kapacitásuk fenntartására biztosított.

A város néhány pontján átmeneti vízborítás alakult ki, de ezek a gyűjtőhálózat levezető képességének arányában fokozatosan megszűntek. Sok víznyelőbe most sem tudott bejutni a víz, mert a rácsokat eltömítették falevelek, és egyéb utcai hordalékok.

Továbbra is várjuk a győriek bejelentéseit arról, ha valahol eltömődött víznyelőrácsokat látnak, mert munkatársaink ezekről el fogják távolítani az odagyűlt szemetet.

Azokon a területeken, ahol a csatornázás elválasztott rendszerű, azaz külön vezeték vezeti el a szennyvizeket és külön vezeték, vagy árok a csapadékvizeket, ott nem a PANNON-VÍZ Zrt. feladata az esővizek elvezetése.

A PANNON-Víz Zrt. minden rendelkezésére álló eszközzel, emberi erőforrással, csatorna rekonstrukciókkal biztosította és biztosítja az üzemeltetésére bízott csatornák kapacitásuknak megfelelő működését.

Minden, ezzel ellentétes híresztelés feltehetően a hiteles információk hiányában születhetett és ezért alaptalan!