A járványveszély miatt Fogyasztóinkat kérjük meg a vízóra leolvasásra

 

 

A járvány miatt elmarad a vízmérők szokásos leolvasása. A rendkívüli helyzetben Fogyasztóinkat kérjük meg: legyenek szívesek eljuttatni hozzánk a mérőállást! Munkatársaink a napokban több ezer háztartásba juttatják el az erről szóló értesítést.

A postaládákba bedobott értesítésben több lehetőséget, elérhetőséget sorolunk fel. Ide várjuk a bejelentéseket. Az értesítések tartalma területenként változó, mivel az adatokat a területileg illetékes részlegre irányítottuk.

Aki pedig nem akar az értesítéssel bajlódni, annak ajánljuk, regisztráljon weblapunkon és juttassa el mérőállását az erre kialakított felületen.

Több ezer távleolvasós vízmérő is van a rendszerben. Itt első lépcsőben a távleolvasós technikát vetjük be. Leolvasásról szóló értesítést csak azon Fogyasztóink kapnak, ahol a távleolvasásunk nem volt sikeres. 

 

 

Mire figyeljünk az aknás vízórák leolvasásakor? 

Az akna fedelét óvatosan, nagy körültekintéssel vegyük le. Lassan, óvatosan, körültekintéssel emeljük le a fedlapot. Vigyázzunk, ne essen bele az aknába!

Itt az ideje levenni a téli szigetelést a vízmérőről és jól kiszellőztetni az aknát.

Lehet, hogy párás lesz a vízóra, a szellőztetés itt is segít.

Ha a vízmérő aknában valamilyen meghibásodást, vízfolyást tapasztalnak, kérjük, hívják folyamatosan elérhető diszpécserszolgálatunkat a 96 522 601 -es számon.

Ha a leolvasáshoz szükséges az aknába lejutni, kérjük semmiképpen se lépjenek rá az aknában lévő vízvezetékre! Ez azonnali károkozással, csőtöréssel és vízelfolyással jár! A legtöbb vízmérő lemászás nélkül is leolvasható. Ha kell, egy botra erősített szivaccsal könnyen megtisztíthatjuk a vízmérő üvegét. Sokat segíthet egy zseblámpa is.

 

Most, hogy nem látja szakember a vízórát, még fontosabb, hogy időnként mindenki ellenőrizze az elfogyasztott víz mennyiségét.

Érdemes legalább kéthavonta ellenőrizni a belső vízhálózatot az alábbiak szerint:
Győződjünk meg róla, hogy van-e vízszivárgásunk!

Zárjunk el odabent a lakásban minden vízcsapot!

Győzdődjünk meg róla, hogy nem működik mosó-, vagy mosogatógép, ne töltsön a wc tartály. Ha meggyőződtünk rőla, hogy tényleg mindent elzártunk, nem szabad, hogy forogjon a vízmérőn a fekete csillagkerék!

Ha mégis forog, akkor valahol vízszivárásunk van, hívjunk vízvezeték szerelőt és javítassuk meg. 

 

Ezúton is köszönjük fogyasztóinknak, hogy egyre többen választják az elektronikus ügyintézést, az e-számlát, vagy az utalást. Kérjük egyéni utaláskor a közlemény rovatba ne felejtsék el beírni a kiegyenlíteni kívánt számla számát. 

 

Ezekben a nehéz időkben még fontosabb, hogy zökkenőmentesen működjön a víz és szennyvízelvezetés. Ehhez pedig az is kell, hogy időben rendezzék víz és csatornadíj számlájukat. Örömmel tapasztaljuk, hogy ezt egyre több fogyasztóink átérzi.

Köszönjük együttműködéseket.

Pályázat