Módosultak a nem lakossági felhasználók ivóvíz- és szennyvízszolgáltatási díjai

2024. január 1-től módosultak a nem lakossági felhasználók ivóvíz- és szennyvízszolgáltatási alapdíjai és fogyasztással arányos díjai. Az Energiaügyi Minisztérium 25/2023. (XII. 13.) számú rendelete a nem lakossági felhasználók számára országos szinten egységesen állapította meg a közműves ivóvízellátás, valamint közműves szennyvízelvezetés és -tisztítási díját.

 

Ennek megfelelően 2024 évtől Magyarország egész területén a nem lakossági felhasználók számára a közműves ivóvízellátás fogyasztással arányos díja 576 Ft/m3 + ÁFA, míg a közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás díja 881 Ft/m3 + ÁFA egységesen.

 

A rendeletben a miniszter a havonta fizetendő ivóvíz- és szennyvíz alapdíjakat minden felhasználási hely tekintetében a számlázás alapjául szolgáló fogyasztásmérő berendezés átfolyási átmérője szerint állapította meg. A 2024.01.01-től érvényes díjakról a nem lakossági felhasználók a Pannon-Víz Zrt. által kiállított 2024 január havi számlájuk hátoldalán kaptak tájékoztatást, valamint az információk a díjakról a www.pannon-viz.hu weboldalon is megtalálhatók.

 

A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény alapján a Szolgáltató továbbá jogosult a vízterhelési díj áthárítására a szolgáltatást igénybe vevőkre, melynek aktuális mértékéről honlapunkon tájékozódhatnak.

 

Az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatással kapcsolatos díjak lakossági felhasználók esetében továbbra is változatlanok maradtak. Fontos kiemelni, hogy lakossági díjon kizárólag az a felhasználó veheti igénybe a szolgáltatást, aki megfelel a jogszabályban szereplő lakossági felhasználó fogalom előírásainak, vagyis az a természetes személy, aki nem jövedelemszerző gazdasági tevékenység keretében, saját háztartása, üdülő vagy hétvégi ház, garázs ellátása érdekében veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, valamint a társasház és a lakásszövetkezet.  Lakossági díjaink szintén megtalálhatóak a www.pannon-viz.hu weboldalon.

Pályázat