ABDA - vízvezeték öblítés május 20-től 31-ig

Hétfőtől Abdán folytatódik a vízhálózat mosatás, Győr Pinnyéden egy nappal tovább tart a munka

 

2019. május 20-tól 31-ig Abdán érdemes lesz ivóvizet tartalékolni,  vízhálózat tisztítás miatt elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak. Ingadozhat a víznyomás és rövid idejű vízhiány is előfordulhat a egy-egy utcában.

Munkanapokon, 8 órától 14 óráig, utcáról utcára haladva fogjuk a vezetékeket átöblíteni. Egyszerre két egységünk fog Abdán dolgozni. A települést ellátó főnyomó vezetéket már a múlt héten megtisztítottuk, így késő délután, és este zavartalan lesz a vízszolgáltatás- tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetőjétől. Abdán a fehér ruhák mosását tehát célszerű lesz erre az időszakra halasztani.

  

Győr Pinnyéden egy nap pótmunkára lesz szükség. 2019 május 20-án hétfőn tudjuk csak befejezni a pinnyédi körzet vezetékeinek tisztítását. Célszerű lesz itt is ivóvizet tartalékolni, a mosást pedig későbbre halasztani.

  

A vízvezeték öblítés ideje alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de minden karbantartási munkánál ivóvizes tartálykocsit is irányítunk a helyszínre.

Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

Idén tavasszal hasonló sűrített levegős vízvezeték tisztítást végeztünk Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál,  Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs településeken, Győrben pedig Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben, így sikerült eredményesen megelőzni a vízelszíneződéssel járó panaszokat.

Szeretnénk megköszönni az itt élők türelmét, megértését.