Húszezres a víznyelőben

 

 

   

„A bankból kijövet kikapta a szél a kezemből a húszezrest, vitte egy darabig az úton, majd belepottyant egy víznyelőbe” hívta a PANNON-VÍZ diszpécserszolgálatát hétfőn délelőtt egy kétségbeesett győri hölgy az Árpád útról. Munkatársaink tíz percen belül a helyszínen voltak és kiszabadították a húszezrest a csatornarács alól.

Ha Önöknek is beleesik valamijük a csatornába, víznyelőbe, ne másszanak utána, súlyos baleset lehet a vége. Hívják a PANNON-VÍZ Zrt. hibabejelentőjét a 33680204086-os zöld számon. A bejelentők kérésére a szedtünk már ki a víznyelőkből pénztárát, szemüveget, slusszkulcsot. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Korábban

2011. július  

 

Mi a teendő akkor, ha a vendégünk slusszkulcsa beleesett a víznyelőbe, ráadásul a kocsija rajt áll a rácson – tette fel a kérdést a Zöldfa étterem pincére péntek délután Spissich Györgynek, a vízmű ügyeletes diszpécserének. Küldök oda egy ügyeletes kocsit és meglátjuk, tud-e segíteni – mondta a diszpécser, majd hozzátette - ne próbálják meg kivenni, veszélyes lehet a víznyelőbe nyúlni, rossz vége lehet, ha belecsúszik valaki. Az ügyeletes kocsi negyedóra múlva már kanyarodott is be a Hunyadi utcába, ahol négy-öt tanácstalan fiatalember toporgott a Zöldfa étterem előtt álló fehér furgon körül. Kitörő örömmel fogadták a nagy narancssárga csatornatisztító kocsit. Van hát remény, nem kell Dabasra utazni a pótkulcsért, nem kell feltörni a saját autójukat. „A jobb hátsó kerék rajt áll a rácson, amikor a csomagtartót akartam kinyitni, közben telefonon hívtak, kiesett a kezemből a kulcs, még utánakaptam, de lecsúszott..– sorolta a barna pólós fiatalember. „Nem, nem kulcscsomó, volt, csak egy szóló kocsi kulcs”

      

Akkor toljuk meg! Négyen hátulról nekifeszültek a furgonnak, kicsit arrébb táncoltatták, szabaddá vált az akna.  Grúber Csaba ügyeletes leemelte a rácsot, majd Horváth József kollégája hozta a hosszú nyelű „víznyelő kapát”. Az első három merítés után csak falevelek, néhány ágdarab, de negyedszerre ott csillogott a kis fém kulcs a merítő szerszámon.  Még egy gyors fertőtlenítés a csatornás kocsin lévő kézmosó tartályból és a barna pólós fiatalember széles mosollyal már át is vehette a jutalom kulcsot. Gyorsan, lehet, hogy egy másik autó kulcsát halásztuk ki – mondta Grúber Csaba. A dabasi fiatalember már ugrott is az ajtóhoz, minden oké, nyitja, de azért még a motort is beindította.

   

Pályázat