Vízhálózat öblítés Csornán

A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell.  A munkát november közepén kezdjük,, várhatóan december elejéig sikerüll végeznünk. Munkatársaink az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre  vízelszíneződésre  főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható. A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket és a mosás előtt ellenőrizzék a vízminőséget.

A nyomásváltozás  a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben.is felkeverheti a lerakódásokat. Az öblítési munkálatok a közterületi mosatócsonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik nagyobb vízmennyiség kiengedésével, ezt a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer, így egy nagyobb vízvétel, nyomásingadozás nem okoz elszíneződést a Fogyasztóinknál!

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket!

Pannon-víz ZRt Csornai Üzememmérnöksége

Pályázat