Győrszemere -Tényő csatornadíj tájékoztató

 

 

Tisztelt Felhasználó!

Szolgáltatási díjtájékoztató

A Magyar Energetikai és Közműfejlesztési Hivatal határozata alapján Győrszemere és Tényő településeken 2014.09.22-től (nem visszamenőlegesen) a közműves szennyvízelvezetés és tisztítás szolgáltatásunkra az alábbi díjakat alkalmazzuk:

Fogyasztással arányos díj lakossági felhasználó esetében:                          349,7 Ft/m3 + 27% Áfa

Fogyasztással arányos díj nem lakossági felhasználó esetében:                   453,3 Ft/m3 + 27% Áfa

A fogyasztással arányos díj tartalmazza a vízterhelési díjat is. Tájékoztatjuk, hogy az alapdíj és a vízszolgáltatás fogyasztástól függő díja változatlan marad.

A víziközmű-szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége és a szolgáltatás minőségéért való felelőssége a közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás esetében a szolgáltatási ponttól a szennyvíz-befogadóba, illetve az átvevő rendszerébe történő bevezetéséig áll fenn.

Számlázási tájékoztató

A szennyvízelvezetési helyről a szennyvízelvezető műbe kerülő szennyvíz mennyisége méréssel, mérés hiányában pedig az adott helyen fogyasztott vízmennyiség alapulvételével állapítható meg.

 A közműves szennyvízelvezetés és tisztítás díj bevezetése miatt mindkét településen teljes körű leolvasást végeztünk, hogy számláinkban az aktuális mérőállások szerepeljenek. Ahol nem tudtuk a mérőket leolvasni, ott 2014.09.22-ra átlagfogyasztás alapján becsléssel állapítottuk meg a mérőállást.

Mivel az adott települések eltérő számlázási ütembe vannak besorolva, ezért eltérő az is, hogy a Felhasználó melyik számlában találkozik először közműves szennyvízelvezetés és tisztítás díjával. A közműves szennyvízelvezetés és tisztítás szolgáltatási díjának számlázási üteme megegyezik a vízszolgáltatás számlázásának ütemével.

Tájékoztató lakossági kedvezményekről

Lakossági felhasználóink a közműves szennyvízelvezetés és tisztítás díjának számlázásától vehetik igénybe díjkedvezményeinket. A kedvezmények igényléséhez szükséges nyomtatványokat és a kedvezmény igénylésének feltételeit megtalálja weblapunkon az ügyfélszolgálat / díjak, kedvezmények menüpontban vagy a személyes ügyfélszolgálati irodáinkban. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kedvezményeket évente - a megadott határidőig - meg kell újítani.

 

 

 

 

 

Korábban 
2013 október

 

Győrszemere és Tényő lakóinak közel egy évtizedes vágya valósult meg azzal, hogy határidőre elkészült és hibátlanul működik a két település közös szennyvízelvezetése, az összegyűjtoött szennyvizek átvezetése és tisztítása a felújított és kibővített téti szennyvíztisztító telepen.

Az ünnepélyes projektzárón Horváth Gyula győrszemerei polgármester elmondta, hogy a hatékony és sikeres szervező és szakmai munka eredményeként az illetékes kormányzati szervek megvalósításra érdemesnek ítélték a projektet, így az 84%-os uniós és állami támogatással valósult meg.

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Irtó Krisztián, a kivitelező EURO Aszfalt Kft főmérnöke és Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója örömmel üdvözölte a projekt sikeres megvalósulását, utóbbi hozzátette, hogy a jó gazda gondosságával fogják a szennyvízelvezető művet és a szennyvíztisztítót működtetni.

 

Korábban:
2013 július

Kiépült a szennyvízcsatorna-rendszer Győrszemerén és Tényőn, továbbá elkészült a két Győr környéki község szennyvizét befogadó téti szennyvíztisztító telep bővítése is nettó 2,4 milliárd forintból - mondta Horváth Gyula győrszemerei polgármester az MTI-nek a téti fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn. A környezetvédelmi projektet nettó 1,8 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam. A támogatás a 2,4 milliárd forintos beruházási összeg 84 százalékát teszi ki, a fennmaradó hányad pedig a lakossági önrész. A lakosság háztartásonként 2900 forintot fizet 100 hónapon át. A háztartások 47 százaléka már rákötött a rendszerre Győrszemerén - közölte a községvezető. A fejlesztés során közel 35 kilométer gerincvezetéket, 17 kilométer bekötővezetéket, továbbá 17 hálózati és 16 házi átemelőt építettek. A téti szennyvíztisztító telepet bővítéssel és korszerűsítéssel tették alkalmassá a két község szennyvizének befogadására. A kapacitást napi 1000 köbméterről közel 1450 köbméterre növelték a meglévő kombinált, eleveniszapos medencék átalakításával és két új utóülepítő létesítésével. A megfelelő hatásfokkal tisztított szennyvizet a Csángota-érbe vezetik. A most záruló féléves próbaüzem tapasztalata, hogy a biológiai eljárással tisztított szennyvíz megfelel a mutatóknak – mondta Horváth Gyula. Hozzátette: a beruházáshoz kapcsolódóan már csak az utolsó simítások, egyebek között úthelyreállítások vannak hátra. A két község közösen pályázott és részesült a támogatásban a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. A beruházás eredményeként javulnak a környezetvédelem feltételei a 3200 lakosú Győrszemerén és a mintegy 1600 lakosú Tényőn.

 

 

Korábban:
2012. november 30.

Győrszemere és Tényő Községek Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be a két település szennyvízcsatorna rendszerének kiépítésére, és az összegyűjtött szennyvíz elvezetésének megvalósítására, valamint a téti szennyvíztisztító telep korszerűsítésére és bővítésére. A hatékony, sikeres szervező és szakmai munka eredményeként a hatóságok, az illetékes kormányzati szervek a projektet megvalósításra érdemesnek ítélték. Győrszemere és Tényő települések szennyvízcsatornázását, az összegyűjtött szennyvizek téti szennyvíztisztító telepre való vezetését és a téti szennyvíztisztító telep korszerűsítését bővítését foglalja magába a projekt. Képriportunkban a téti szennyvíztisztító telepre látogattunk el, ahol teljes gőzzel folyik a rekonstrukció. „A meglévő kombinált tisztító műtárgyat átépítjük, így egy új funkciójú, osztott terű biológiai tisztítóműtárgyat kapunk, ami jóval nagyobb tartózkodási időt és sokkal hatékonyabb tisztítást tesz majd lehetővé. Két új Dorr rendszerű utóülepítő teszi teljessé a tisztítási folyamatot. A tisztítómű természetesen az átépítés alatt is folyamatosan üzemel, külön kihívást jelent az építési és a üzemeltetési feladatokat összehangolni- tudtuk meg Spissich Ákostól, a Pannon-Víz Zrt. szennyvízágazat vezetőjétől. A projektről az Önkormányzati Társulás honlapján bővebben olvashatnak: http://www.gyttgy.hu

Pályázat