Vízvezeték felújítások Győr-Szigetben

Vízvezeték felújítások Győr-Szigetben – A városrésben idén majd minden utcára jut egy-egy útfelbontás ,vízvezeték, tűzcsap vagy elzáró csere- tudtuk meg Oross Sándortól, a Pannon-Víz Zrt, főművezetőjétől. Jelenleg a Kossuth utcában közel 300 méteren újulnak meg a vízvezetékek. Jövő héten kezdődik a Bercsényi –Radnóti csomópontban főnyomó vezetékek áthelyezése. Épülnek az új uszodát kiszolgáló vízvezetékek is. 

A legforgalmasabb helyszín a Kossuth utca, itt az Erkel Ferenc utcai csomóponttól a Jakobinus közig dolgozunk. Megújul a vízvezeték, 150 mm-es új műanyag (KMPVC) csövek kerülnek a föld alá, előre elkészített csatlakozásokkal. A csőfektetést a jövő héten befejezzük. Ezután nyomáspróba és fertőtlenítés következik, majd a kedvező vízminta eredmények után folyamatosan cseréljük az egyes ingatlanok bekötéséit. Munkatársaink a lakókkal és az üzlettulajdonosokkal személyesen egyeztetnek az átkötések ütemezéséről. A csatorna bekötéseket is kicseréljük, beleértve a víznyelőket és a tetővíz lefolyók csatlakozásait is. A utcai csatornán elegendő lesz egy kitakarás nélküli belső rekonstrukció.

A Bercsényi liget – Radnóti utca csomópontnál, a jelenlegi Honda szalon helyén új körforgalom épül, ehhez kapcsolódóan kicseréljük ivóvíz főnyomó vezetékeket. Itt húzódik többek közt a város vízellátásának egyik fő ütőere, az 500 mm átmérőjű Nyugati Főnyomóvezeték, amely Révfalu Vízműből közvetlen a Marcalvárosi víztoronyba juttatja az ivóvizet. A héten megtörténtek a szükséges előkészületek: néhány társasházban már most is más irányból jutnak ivóvízhez. A rekonstrukció idején várhatóan néhány hétig még töb helyen fog megváltozni az ivóvíz áramlás iránya.  Ilyenkor rövid idejű nyomásingadozásra esetleg átmeneti ivóvíz elszíneződése kerülhet sor, erről külön tájékoztatjuk Fogyasztóinkat.

Legnagyobb munka az épülő uszoda térségében folyik, de a munkálatok jó része a lakott terület szélén, a volt Rábca töltés helyén zajlik. Az uszodához közvetlenül a Nyugati Főnyomó vezetékből jut el az ivóvíz, de összeköttetésben lesz a pinnyédi és a szigeti főnyomó vezetékekkel is. A Bükk és a Temető utca valamint a Becsényi liget lakóit már eddig is érintették a rekonstrukciós munkák. 

A munkálatokkal kapcsolatban hibabejelentést a +36 80 20 40 86 telefonszámon éjjel nappali diszpécserszolgálatunknál tehetnek hibabejelentést,  Az okozott kellenetlenségekért ezúton is kérjük fogyasztóink szíves türelmét és megértését. 

 

Pályázat