Kapuváron és környékén elszíneződhet az ivóvíz

Értesítjük Kapuvár, Vitnyéd, Veszkény, Babot és Osli települések Tisztelt Fogyasztóit, hogy október 5-től az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak. 

A megszokott jó vízminőség megőrzése érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell. Az öblítést október 5-én hétfőn fogjuk kezdeni és  várhatóan október közepéig sikerül befejeznünk. 

Munkatársaink főleg az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre  vízelszíneződésre  leginkább az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel. 

 Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható. A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket és a mosás előtt szíveskedjenek a vízcsapokon ellenőrizni a víz minőséget. 

A vízhálózat mosatással együtt járó nyomás változás a több évtizede működő társasházi vagy családi házban lévő belső vízvezeték hálózatokban felkeverheti a lerakódásokat. 

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében jövő tavaszig ismét zavarosodás mentesen üzemeltethető a vízellátó rendszer, így egy-egy nagyobb vízvételezés, nyomásingadozás nem okoz elszíneződést a Fogyasztóinknál!

 

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket! 

Pannon-víz ZRt Kapuvári Üzemmérnöksége

 

Pályázat