Győrbe gurultak a vizes emlékérmek

Idén kiemelten nagy figyelmet kaptak a Víz világnapi megemlékezések. Globális témát szolgáltatott világszerte a föld ivó- vízkészlete, megőrzése. Ebben nagy a felelőssége a víziközmű- szolgáltatóknak is, akik mindennapi ivóvizünket is adják. Régiónkban a Pannon-Víz Zrt. látja el ezt a fontos közszolgáltatási feladatot. Szakmai elismerésként két munkatársukat is emlékéremmel tüntették ki a Magyar Víziközmű Szövetség központi ünnepségén.

 

Oross Sándor főművezető egy kivitelező cég technikusaként került a cég jogelődjéhez, még 1987-ben, ahol víziközmű rendszerek kivitelezésében szerzett tapasztalatait kamatoztatta. Több olyan közműrendszer van Győrben, melyek építésében, üzemeltetésében is részt vett. Szorgalma, hozzáértése és megbízhatósága folytán hamar bekerült annak a csapatnak a vezetésébe, akik a város és környező településeinek vízellátó hálózatait működtetik. Jelenleg a győri üzemmérnökség vízágazati hibaelhárítását irányítja, negyvennyolc dolgozó munkájáért és 160 ezer fogyasztót kiszolgáló vezetékrendszer működéséért felelős. Munkájában nincs megállás, még az ünnepekkor sem, a hibákat meg kell javítani. Több tehetséges fiatal munkatárs mentoraként is tiszteletet szerzett magának. Nyugalmat árasztó személyisége és emberközpontú vezetői magatartása, szakmai felkészültsége példa kollégái számára.

 

 

  

 

Tóth László a diszpécserszolgálat csoportvezetője, akivel szinte minden óvodás és iskolás találkozott már Győrből és környékéről. Fogadja a víztorony-látogatásra érkezőket, terep - asztalán szemléletesen bemutatja a cég sokoldalúságát és aki minden kérdésre tudja a választ, ami egy gyerek fantáziájában megszületik. Tizennégy évesen lett a szakma elkötelezettje. Először a győri Vízügyi Szakközépiskolát végezte el, majd a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán vízellátási és csatornázási üzemmérnök végzettséget szerzett 1986-ban. Később, már munka mellett, 2000-ben a Műszaki Egyetemen vízellátási és csatornázási szakmérnökként diplomázott. 1990. október 1-jétől a Pannon-Víz jogelődjének lett a dolgozója, első munkahelye a regionális szennyvíztisztító-telepen volt. Három év után a központi üzemirányítás állományába került, ahol ma már csoportvezetőként, a központi diszpécserszolgálatot irányítja. Munkájának köszönhetően, az elmúlt 15 évben a diszpécserszolgálat az írógéptől eljutott az informatika világába, így ma már minden szolgálati eseményt digitálisan rögzítenek és nyomon követnek. Lassan tíz éve, hogy ő látja el a sajtóval történő kapcsolattartást is. Személyiségét és szaktudását 2010-ben Média Mentor-díjjal jutalmazta az újságíró szakma. Oroszlánrésze volt a cég on-line arculatának kialakításában, a honlap, a facebook profil létrehozásában és karbantartásában. Az on-line média mellett hétről hétre kiszolgálja a helyi és az országos médiákat is.

Pályázat