Díjaztuk a gyermekek kreativitását!

A korábbi évekhez hasonlóan a Pannon-Víz Zrt. idén is alkotásra buzdította a fiatalokat víz világnapi rajzpályázata keretében.

 

   

 

A társaságunk működési területéhez tartozó óvodai és általános iskolai intézmények gyermekei részére meghirdetett rajzverseny célja az volt, hogy felhívja az ifjú nemzedék figyelmét a tiszta és egészséges csapvíz értékére, fontosságára és arra, hogy a víz milyen módon és eszközök segítségével jut el a háztartásokba.

 

A pályázat témája a „Víztornyok világa” volt, ahová olyan alkotásokat vártunk, amelyek társaságunk működési területének valamelyik víztornyát ábrázolják jelenlegi állapotukban vagy egy új funkciót, új színt, design-t álmodnak meg hozzájuk az alkotók.

 

Ilyen sok pályamunka talán még sohasem érkezett be társaságunkhoz. Több, mint 700 alkotás közül kellett választania a zsűrinek. A legkedveltebb a Budai úti víztorony volt, amely manapság már csak az ipari létesítmények vízszolgáltatásában nyújt szerepet.

 

Rengeteg kiváló ötlet érkezett a tornyok mostani funkciója melletti új hasznosításra is, sokan látnának szívesen kávézót, éttermet vagy helikopter leszállót egy-egy torony tetején. Több alkotó képzelt el víztornyokból kiinduló csúszdaparkot, de felmerült iskola, színház, játszóház nyitásának ötlete is. Az egyik legjobb ötlet talán a marcalvárosi torony alsó tartájára megálmodott körhinta volt, ami biztosan nagy népszerűségnek örvendene a gyerekek körében.

 

   

 

A rajzpályázat díjátadó ünnepségén társaságunk korcsoportonként az első három helyezettet értékes ajándékcsomaggal díjazta, amelyet Horváth Ottó, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatója nyújtott át a nyertesek részére.

 

Rajzpályázatunk nyertesei óvodás kategóriában:

1. helyezett: Székely Emma; 2. helyezett: Magyar Kincső; 3. helyezett: Szekeres-Munoz Emma; különdíjas: Dinya Léna.

 

Általános iskola alsó tagozatos kategória nyertesei:

1. helyezett: Sári Emma; 2. helyezett: Varga Izabella; 3. helyezett: Miletics Olivér; Különdíjas: Eitler Blanka Zsófia és Rieger Erzsébet Klára

 

Általános iskola felső tagozatos kategória nyertesei:

1. helyezett: Pascotto Letícia; 2. helyezett: Mester Levente; 3. helyezett: Tóth Rege; Különdíjas: Pápai Dávid és Tatai Zsófia Zselyke

 

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek rajzpályázatunkon és gratulálunk a kicsiknek gyönyörű alkotásaikhoz!

 

Fotók a nyertesekről:

                 

 

 

Fotó: Borsi Viktória

Pályázat