Csatorna javítás a Munkácsy utcában

A Munkácsy és Bajcsy Zsilinszky utca lakóinak csatornabűz problémája oldódott meg annak a csatorna csőszakasznak a cseréjével, amit a Munkácsy utcai körforgalom éjszakai lezárásával végeztek a vízmű szakemberei.

Munkatársaim szerdán este háromnegyed tizenegykor zártuk le a körforgalmat, így a gyér éjszakai forgalomban alig okoztunk fennakadást – tájékoztatja olvasóinkat Tóth László a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője A környező csatornafedelek felnyitása után ventillátorokkal alaposan kiszellőztettük a csatornát. A csatorna légterét gázérzékelő műszerrel ellenőriztük, csak a műszer szabad jelzése után kezdődhetett a földalatti munka.

A csatornanyíláson át tágas, nagyméretű aknába jutottunk le. Odalent, két méterrel az utcaszint alatt, a Petőfi híd irányából torkollik be az a nyomócső, melyből Győr-Sziget és Újváros, továbbá Ikrény, Rábapatona, Abda, Börcs szennyvize érkezik. Itt cseréltük ki a leszakadt csövet. A korrózióálló acélból készült új vezeték közel négy méter hosszú, mindkét végén megfelelő ívvel. Feladata, hogy a Petőfi híd felől közvetlen a Bajcsy Zsilinszky út felé terelje a szennyvizet, a legkedvezőbb feltételekkel. A távolról érkező szennyvíz így közvetlenül a gravitációs rendszerű Bajcsy Zsilinszky utcai főgyűjtőbe jut, megakadályozva a fröcsögést és az ezzel járó csatornabűzt.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázat