Megújul a víziközmű-rendszer a Festő utca egy részén

Az elöregedett vezetékeknek köszönhetően az elmúlt időszakban megnövekedett a csatornaleszakadások, meghibásodások száma a városban. Társaságunk nemrégiben csatornajavítási munkákat hajtott végre többek között Győrben a Kisfaludy utcában, a Baross Gábor úton és a Zrínyi utcában is.

Csatorna rekonstrukciós munkák zajlanak jelenleg is Győrben a Festő utcában, ahol a beszakadt csatorna következtében egy komplett aknaköz cseréje vált szükségessé.

 

A meghibásodott csatorna rekonstrukciója során 47 méternyi korszerű egy méter átmérőjű üvegszálas erősítésű polietilén szennyvízgerincvezeték kerül kiépítésre az utcában.

 

A szennyvízhálózat korszerűsítése mellett az ivóvíz vezeték felújítása is szükségessé vált, így egy ütemben kerülhetett sor ugyanazon szakasz teljes víziközmű cseréjére. A felújítási munkák ideje alatt ideiglenes provizor vezeték látja el a létfontosságú ivóvíz ellátásának biztosítását.

 

A rekonstrukciós munkáknak köszönhetően megújulnak az érintett ingatlanok ivóvíz bekötővezetékei, továbbá egy új és korszerű NA100 mm átmérőjű KPE ivóvíz gerincvezeték kivitelezésére kerül sor mintegy 60 méter hosszúságban.

 

 

A felújításoknak köszönhetően az idei évben kompletten megújult az ivóvíz- és szennyvízrendszer a Festő utca 24-32. számok előtt.

 

A rekonstrukciós munkák befejezésével a nyomvonal ideiglenesen egy murvás úthelyreállítást kap és a végleges helyreállítás várhatóan jövőre fog lezárulni.

Pályázat