Karbantartási munkák a 10.000m3-es víztározóban

  

 

A kiváló minőségű ivóvízszolgáltatás érdekében időszakos karbantartási munkákat végeztek a Győrújbarát és Győr-Ménfőcsanak határában elhelyezkedő 10.000m3-es víztározóban a Pannon-Víz Zrt. szakemberei.

 

A hegyoldalban található előregyártott vasbetonelemekből készült grandiózus létesítmény 1985-től vált a környék vízellátásának meghatározó részévé. Kezdetben növelve az üzembiztonságot Győr vízszolgáltatásában játszott fontos szerepet, az utóbbi években pedig a város déli irányban elhelyezkedő agglomerációs területeinek vízellátását is segíti.

 

Jelenleg a Pannon-Víz Zrt. két nagy üzemmérnökségének, a Győri- és a Nyúli Üzemmérnökségek által üzemeltetett rendszerek kiemelt műtárgyaként Győrújbarát, Győr-Ménfőcsanak és Nyúl térségének ivóvízellátását biztosítja.

 

  

 

A városhoz képest 58 méter magasan elhelyezkedő létesítmény a víztornyokhoz hasonló tárolási és nyomás biztosítási funkciókat lát el. Együttműködve a rendszerrel a Marcalvárosi víztorony alsó tartályát egyenlíti ki. 

 

A tározóba a szigetközi kavics terasz nyúlványán elhelyezkedő Szőgyei Vízműtelep felől az  NA600-as főnyomóvezetéken keresztül érkezik a tiszta ivóvíz, amely az éjszakai üzemállapotban kerül feltöltésre.

A létesítmény a 10.000m3-es tároló kapacitásából az átlagos napi 5.000m3-es vízfogyasztást könnyedén biztosítja.

 

A megfelelő ivóvízellátás érdekében Társaságunk fokozottan odafigyel az ivóvízrendszer folyamatos karbantartási és ellenőrzési munkáira, hogy a felhasználók részére mindig kifogástalan minőségű ivóvizet tudjon biztosítani.

 

A 10.000m3-es víztározó karbantartási munkáit elvégezve megfelelő vízminta birtokában a Pannon-Víz Zrt. szakemberei visszaállítják a létesítményt a térség ivóvízellátó rendszerébe.

 

Fotók: Borsi Viktória

Pályázat