A PANNON-VÍZ EGY ÉLETEN ÁT!

Manapság már egyre ritkább az, hogy valaki egy munkahelyen töltse le az egész életét, de a Pannon-Víz Zrt.-nél vannak még ilyen elhivatott és hűséges munkavállalók.

 

Tóth Kálmán csornai lakos több mint negyvenöt éve kiváló dolgozója Társaságunknak, aki nemrég a Pannon-Víz Zrt. törzsgárdájának jubileumi oklevelét vehette át elismerésként Rácz Attila elnök-vezérigazgatótól.

 

A magyarkeresztúri születésű Tóth Kálmán az általános iskolát szülőfalujában végezte el, majd tanulmányait 1972-76 között a győri Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskolában folytatta vízgazdálkodási szakon, ahol ebben az időben Társaságunk számos értékes szakembere szerezhette meg szakmai tudását.

Kálmánt fiatal korában megérintette e hivatás szelleme, hisz tanulmányait követően egész életében ezen a területen dolgozott.

 

A középiskolát követően 18 évesen helyezkedett el a Pannon-Víz Zrt.-nél és azóta is Társaságunk hűséges dolgozója.

 

Az ivóvízszolgáltatás működését 10 évig a csornai vízműtelepen gépészként segítette, majd ezt követően diszpécserként türelemmel és megértéssel fogadta a felhasználók műszaki jellegű panaszait, bejelentéseit. 1 év diszpécseri szolgálatot követően e munkakör megszüntetésre került, és Társaságunk Kálmán munkáját a csornai vízhálózaton hasznosította, vízhálózat szerelőként.

 

Kálmán ez idő alatt ismerte meg az egész Várost és az ottani embereket, akik természeténél fogva nagyon szerették és értékelték szakmai tudását. A Városban sokan csak úgy ismerték, hogy a „Vizes Kálmán”. 2001-ben szorgalmas munkájának köszönhetően a vízhálózat csoportvezetőjévé választották és 15 éven keresztül látta el e munkakörben feladatait. Kálmán nagyon büszke erre az időszakra és beszédének lelkesedéséből is látszik, mennyire szerette mindezt csinálni. 43 évig dolgozott vizes vonalon és büszke arra, hogy Csorna városában nagyon sok utcafelújítás közművesítése az ő munkájuknak köszönhetően készült el.

 

3 éve vált Társaságunk csornai TMK csoport vezetőjévé és jelenleg is ebben a munkakörben segíti szolgáltatásunk működését. Feladatai közé tartozik a csoport irányításában a gépészeti-, lakatos-, kőműves- és építőipari jellegű munkák elvégzése ivóvizes és szennyvizes vonalon egyaránt.

 

Kálmánról köztudott, hogy korábban hosszú ideig futballozott és tekézett is, szerette és komoly szinten űzte őket. Ma is szereti a sportokat, de már inkább szurkolóként csak nézi azokat.

 

Kálmán 2 gyermekkel és 4 unokával büszkélkedhet, akikkel szívesen tölti szabadidejét. 13 hónap múlva nyugdíjba vonul, így még több ideje marad majd a családra.

 

 Társaságunk büszke arra, hogy ilyen hűséges és melegszívű embereket foglalkoztathat, mint Kálmán, aki ennyire elhivatott munkája, szakmája és munkáltatója felé.

 

A Pannon-Víz Zrt. ezúton is köszöni Tóth Kálmán alázatos, hű és példaértékű munkáját!

Pályázat