Vérüket adják a Pannon-Víz dolgozói - 2017. január 20

Az a hivatásunk, hogy vizet adjunk a lakosságnak. Ha valahol csőtörés van, akkor útnak kell indulnunk, nem lehet hóra, fagyra, ködre hivatkozni. Autóba kell ülnünk akkor is, ha más még az udvarra sem merészkedne ki. Ez néha kockázatos. Az utakon bármi előfordulhat, a hibaelhárítások helyszínei sokszor veszélyesek lehetnek. Lehet, hogy holnap egy baleset miatt éppen nekünk lesz szükségünk vérre – mondja Felker Szabolcs, aki a vízmű sokszoros véradója.  

Jó látni az összetartást, a segítőkész munkatársakat egy-egy véradás alkalmával. Egy véradománnyal, a statisztikák szerint három emberéletet lehet megmenteni. Életet menteni pedig nagyszerű érzés. Külön öröm, hogy egy kis bíztatás után a fiatalok is bátran odatartják karjukat – tette hozzá Királyné Nagy Ildikó, a Pannon-Víz ZRt. humánpolitikai előadója.   

A véradás előtt és után kiemelten fontos a folyadékfogyasztás, mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában, valamint ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel. Ezt a vízmű munkatársai kitűnő minőségű győri csapvízből tették meg.

Miért jó vért adni?