Ünnepi záróelőadás

Az elmúlt időszakban Társaságunk számos előadást és rendezvényt szervezett szemléletformáló pályázat keretein belül a vízbázisvédelem jegyében, ahol törekedtünk minél nagyobb betekintést nyújtani Felhasználóinknak a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Óvodai- és oktatási intézmények, valamint nyugdíjas klubok számára tartott előadások, rajz-, és tanulmányi versenyek, telephely- és létesítménylátogatások, valamint különböző kitelepülések alkalmával szólítottuk meg a lakosságot felkeltve figyelmüket a környezettudatosság fontosságára!

 

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázatunk Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósult meg.

 

A pályázat tekintetében rendezvény sorozatunk végéhez értünk, melynek ünnepi zárásaként csornai oktatótermünkben tartottuk meg utolsó ismeretterjesztő, interaktív előadásunkat a helyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulói részére. A kis csapatot Rácz Attila elnök-vezérigazgató úr és Lipovics János főmérnök úr köszöntötte, ezt követően a diákok előadónktól hasznos információkat tudtak meg vízbázisaink védelméről, szennyvízelvezető rendszereink jogszabály szerinti használatáról, valamint hasznos tippeket kaptak arra vonatkozóan, hogyan lehet takarékoskodni egyik legfontosabb természeti kincsünkkel, a vízzel. Megtudhatták, hogy honnan érkezik a víz háztartásinkba és onnan miként és hova távozik szennyvíz formájában, valamint mennyi folyamaton halad keresztül, amíg végül ismét visszakerülhet a természetbe. Előadásunkat kisfilmek, digitális eszközök, valamint szemléltető makettjeink is segítették.

 

Örömünkre szolgál, hogy pályázatunk céljainak elérése közben ilyen sok helyre és személyhez eljuthattunk és munkánkkal sikerült közbenjárnunk egy élhető, fenntartható jövő megteremtéséhez.

 

Fotók

Készítette: Borsi Viktória