Újabb szerelvények cseréjére volt szükség a Révfalui vízműtelepen

A közelmúltban újabb szerelvények hibásodtak meg a Győr és térségét ellátó Révfalui vízműtelep nyersvíztermelő vezetékének egyik szerelvényaknájában. A hiba ideiglenes javítása megtörtént, de az aknában lévő egyik NA500-as elzárószerelvény és egyedi gyártású acél keresztidom olyan mértékben elkorrodálódott, hogy annak cseréjét tovább halogatni nem lehetett.

 

 

 

Az 1970-es évek elején beépített szerelvények közel ötven éven keresztül szolgáltatták napi szinten a telep partiszűrésű kutjaiból kinyert nyersvizet a vízműtelep vastalanító épületébe, ahol 21 db kétrétegű 50m3-es zárt szűrőtartályok látják el vegyszermentesen, oxidációs levegő hozzáadásával a víz vas- és mangántalanítását.

Társaságunk szakemberei a gondos előkészítő munkákat követően az NA500-as keresztidomot és a szintén NA500-as tolózárat gyors, precíz munkával beépítették, az ivóvízellátás folytonosságát nem megzavarva.

Bízunk benne, hogy a beépített új szerelvények a jövőt tekintve legalább az elődjeihez hasonló tartóssággal és üzembiztonsággal hosszú évekig működnek majd.

 

  

 

Fotó: Borsi Viktória