Rangos szakmai elismerés: Nyíriné Horváth Katalin és Farkas József

Rangos országos elismerést kapott a napokban két kollégánk!  Nyíriné Horváth Katalin technológiai osztályvezető és Farkas József üzemelés vezető a Magyar Víziközmű Szövetség elismerő oklevelét vehette át.

 

Nyiriné Horváth Katalin 1983-ben szerzett építőmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. A PANNON-VÍZ Zrt. jogelődjénél, 1995. július 14-én kezdett el dolgozni, ivóvíz-technológusként. Vízműves elkötelezettsége nem véletlen, hiszen már édesapja is évtizedekig ott dolgozott.

Munkavégzését már pályakezdőként is a lelkiismeretesség és a hivatástudat jellemezte. A rábízott feladatokat pontosan, precízen, nagy gondossággal végezte. 1998-től a Technológiai Osztály munkatársa, 2002. május 1-jétől pedig annak vezetője.

Szakmai tudásának fejlesztését, a folyamatos önképzést fontosnak tartja, kitüntetéssel szerezte meg – egyebek mellett – vízellátás-csatornázás szakmérnöki egyetemi oklevelét is, tovább emelve ezzel az általa végzett szakmai munka színvonalát.  Közösségi vénája, optimizmusa húzó erő a közös rendezvényeken, illetve az általa vezetett osztály munkájában. A vízmű-szolgáltatás területén végzett, hosszú, kitartó és kiváló munkavégzése példa lehet a ma pályakezdő, ifjabb generáció számára is.


Emberi tulajdonságai, habitusa, kreativitása pedig nemcsak az általa vezetett szervezeti egység kollektívája számára segítség, hanem a PANNON-VÍZ működése szempontjából is példaértékű.

 

 

 

Farkas József a víziközmű szolgáltatásban eltöltött pályafutását a Pannon-Víz Zrt. jogelődjénél, a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalat csornai vízhálózatán 1979. febr. 26-án kezdte meg szerelő beosztásban.

1980. november 1-jétől lakóhelyére Bősárkányba, az újonnan megépült Vízműtelepre került szerelő-gépész munkakörbe.

Aktívan részt vett a térségi, úgynevezett Tóközi vízellátó rendszer létrehozásában. Akkoriban 2 település rendelkezett saját vezetékes vízrendszerrel, mely 1985. és 1986. évek során 15 település vízellátó rendszerévé fejlődött, melynek 1989. febr. 1-jétől üzemelésvezetője lett. Ugyanebben az évben három további, a Rábapordányi, a Rábacsécsényi és a Mórichidai megvalósult ivóvízellátó rendszerek mindennapi üzemeltetése is vezetése alá került.

Elavulhatatlan érdemei vannak a Tóközi települési hálózat vízellátás biztonságának megerősítésében, amely 2002-ben összekötésre került a Csorna Városi vízelosztó rendszerrel.

A vízközmű szakmában eltöltött közel 40 éves munkáját – melyből 30 évig a rá bízott térség vezetését látta el – mindig örömmel, odaadással és példamutató lelkesedéssel folytatta.