Peredi László már 33 éve a Pannon-Víz Zrt. kiemelkedő és hűséges munkatársa.

Peredi László már 33 éve a Pannon-Víz Zrt. kiemelkedő és hűséges munkatársa. Szakmai tapasztalata, tudása nagy értéket képvisel a cég életében.

 

Peredi László 1989. március 1-jétől a Pannon-Víz Zrt. jogelődjének lett a dolgozója, az akkori Hévíz és Fürdőszolgáltatási osztály gépészeként. 2004-ben a Rába Quelle Fürdő kiválását követően a szőgyei vízműtelepen, majd még ugyanebben az évben a társaság Energia osztályán folytatta példaértékű munkáját.

A hosszú évek alatt teljesen feltérképezte és magába szippantotta a cég energia hálózatát, ismeri a rendszer minden apró részletét, így azonnal talál mindig megoldást a felmerülő feladatokra. Laci mindig szenvedéllyel és lelkesedéssel beszél munkájáról, látszik mennyire szereti csinálni.

A kazánok szakszerű szervizelése mellett a hatósági felügyelet alá tartozó légtartályok ügyeinek lebonyolítása, ellenőrzése, nyomáspróbái tartoznak feladatai közé.

Laci hivatása, miként szavakba foglalta, hogy „meleg legyen az épületben”.

 

De ez csak fél igazság. Hisz nem csak az épületekben varázsol kellemes meleget, hanem az emberek szívében is. Ez az ő igazi hivatása.

 

A közösségért, másokért nem csak most, de már gyermekkorában is szeretett tenni, valami jót, valami szépet. Már 10 éves korában édesapja nyomdokaiban haladva - az akkor még szégyenlős fiú - beállt a helyi népdalkörbe, ahol szereplésével és énekhangjával igyekezte szebbé varázsolni mások mindennapjait. Ez irányú szenvedélye még ma is tart. Jelenleg is tagja az ásványrárói népdalkörnek, ahol a fellépések által országszerte vidámságot és jókedvet hoz mások életébe.

 

Alázatos közösségszolgálati készsége abban is megmutatkozik, hogy már gyermekkora óta tevékenykedik önkéntes tűzoltóként. Annyira magával ragadta ez a szakma, hogy 12 évig volt parancsnoka az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesületnek és jelenleg is az egyesület elnökhelyetteseként segít másokon.

 

Laci sokoldalúságának még itt nincs vége. Felmerülhet a kérdés, hogy a fent leírtakon kívül még mire marad ezeken kívül ideje? Nos, például, hogy „férjhez adja” a környék leányait, hisz munkatársunk 36 éve közreműködik a boldog házasulandók Nagy Napjának szebbé tételében, mint vőfély.

 

Ha épp nem esküvőket koordinál, akkor énektudását nem csak a népdalkörben való fellépéseken kamatoztatja, hanem már 12 éve egyházi szertartásokon kántorizál.

 

Mindezeket összegezve feltettük a kérdést Peredi Lászlónak, hogy ennyi feladat mellett mikor van ideje egyáltalán aludni, mire ő a következőt válaszolta: „Aki sokat alszik, keveset él!”


Laci életszenvedélye, hogy adottságait és tudását kamatoztatva segítsen másokon és szebbé varázsolja életüket.

 

Társaságunk büszke arra, hogy ilyen sokoldalú és melegszívű embereket foglalkoztathat, mint Laci, aki ennyire elhivatott munkája és választott közösségei felé.

A Pannon-Víz Zrt. ezúton is köszöni Peredi László alázatos, hű és példaértékű munkáját!

 

/Fotók a Pannon-Víz Zrt. munkatársáról, Peredi Lászlóról/