Pénzpocsékolás haladóknak - vízszűrők

Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő" berendezéseket. 

Tudtad, hogy egy pohár csapvíz ugyanolyan rákkeltő, mint egy szál cigaretta? Hitted volna, hogy a csapból folyó éltető ivóvíz a rák mellett érelmeszesedést, allergiát, szívrohamot, epe-és vesekövet is okozhat, hölgyeknek terméketlenséget, uraknál pedig „elnőiesedést” és ennélfogva a pároknál meddőséget idéz elő? Hinnéd, hogy a kutyák ha tehetik, a csapvíz helyett ösztönösen a vízszűrő berendezésből kifolyó vizet lefetyelik fel?

 Nos, ha nem hallottál minderről, ne keseredj el: ezek ugyanis legtöbbször innen-onnan kritikátlanul összeszedett, kétes alátámasztottságú hiedelmek.

 Mindössze ezzel a néhány, csokorba szedett példával kívántuk érzékeltetni, hogy egyes vízszűrőket áruló vállalkozások milyen színvonalú „tudományos" érvekkel igyekszenek lebeszélni a fogyasztóikat arról, hogy „szűretlenül" igyák a vízműből érkező – egyébként tiszta és sokszorosan megszűrt és fertőtlenített – ivóvizet.

  http://tudatosvasarlo.hu/cikk/penzpocseklas-haladoknak-vizszurok