Pályaorientációs nap a szabadhegyi iskolában

Pályaorientációs napot tartott ma Győrben a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium a diákok számára, melyen a Pannon-Víz Zrt. is részt vett a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 számú pályázat keretében.

 

A jó idő nekünk kedvezett, hisz a benti programok mellett több kinti bemutatóval is vártuk a fiatalokat, akiket különféle állomásokon keresztül igyekeztünk bevezetni a víz világába és felhívni figyelmüket a vízbázisvédelem fontosságára.

 

A bemutatók során a tanulók rövid videón keresztül közelebbről megismerhették a víz útját, hogy honnan érkezik a tiszta ivóvíz a háztartásokba és onnan hova kerül, valamint, hogy mennyire egészséges és ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. 

Megnézhették kedvelt terepasztalunkat és kiállított víztoronymakettjeinket is, ahol többet megtudhattak a víztornyokról és azok működéséről, fontosságáról. Szemléltettük a diákoknak azt is, hogy 1m3 palackozott víz mennyi hulladékot hamoz fel maga után, ami viszont ezzel szemben a csapvíznél nem képződik.

 

A gyerekek különleges laboratóriumi bemutatónkon megismerhették azt is, hogy munkatársaink hogyan vesszik a mintákat az ivóvízből és közelebbről meg is nézhették mindez hogy fest a mintavételeken.

Szakembereink bemutatták a gyermekeknek a vízóra, valamint a csatornavizsgáló kamera működését is, amiket ki is próbálhattak az érdeklődő fiatalok.

 

Az ismeretterjesztő bemutatók mellett azért egy kis móka és szórakozás is várta a tanulókat vizes játékaink körében.

 

Volt olyan osztály aki bemutatóink után kilátogatott szabadhegyi víztornyunkoz is, hogy a 237 lépcsőfokot követően gyönyörködhessen a tájban és felülről is megnézzék iskolájukat.

 

Fotók: