Országos Laboratóriumi Értekezlet

A PANNON-VÍZ Zrt. laboratóriuma huszonöt éve – 1994 óta- évről évre sikeresen teljesíti a Nemzeti Akkreditáló Testület által előírt szigorú szakmai követelményeket. A személyzet felkészültsége, képzettsége megfelel a korszerű követelményeknek – tudtuk meg Hancz Andrástól a Pannon-Víz Zrt. laboratóriumának vezetőjétől.  

A Magyar Viziközmű Szövetség és a Pannon-Víz Zrt. által rendezett XXV. Országos Laboratóriumi Értekezleten az ágazat laboratóriumait érintő szakmai kérdésekről hallhattunk előadásokat. A vízműves laboratóriumokban dolgozók évről évre megosztják tapasztalataikat, beszámolnak a legújabb kutatási eredményekről, munkamódszerekről.

    

 

A győri vízhálózaton összesen 62 állandó mintavételi helyünk van. Utcai közkutak, vagy közintézmények (orvosi rendelők, áruházak, művelődési központok, porták) szerepelnek a mintavételi menetrendünkben. Évente átlagosan 1500 vízminta ellenőrzésén túl természetesen ott is vizsgálódunk, ahol valamilyen beavatkozás, csőtörés javítás történt. A győri vezetékes víz finom íze, és minősége bármely nagyváros ivóvízével összehasonlítva kiállja a próbát.  

Lakossági megrendelésre is dolgozunk. Leggyakrabban a használatbavételi engedélyhez szükséges vízminta mikrobiológiai vizsgálatát rendelik meg leendő fogyasztóink. Ilyenkor azt vizsgáljuk, hogy az új épület vízvezetékeit megfelelően fertőtlenítették-e, tiszta és egészséges víz folyik-e a vízcsapokból. A kiskert szezon elején a hétvégi telkek kútjaiból vett vízmintákat is várjuk. Szolgáltatási áraink kialakításánál messzemenően a versenyképesek vagyunk. Szerződéses partnereink közt szerepel megyénk több fürdője is.

 

A vizsgálati részeredményekről akár menet közben is tájékoztatást adunk. A megrendelő igénye szerint a vizsgálati eredmények értékelésével, és a szükséges műszaki tanácsadással is segítjük a hozzánk fordulókat. Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban részletesebb információra van szükségük, készséggel adunk tájékoztatást a 96 / 522 618 telefonszámon, az iktato@pannon-viz.hu címen, vagy akár személyesen a Győr, Gyepszél u. 15. szám alatt található új laboratóriumunkban – fejezi be Hancz András.