Nyári vizes tudnivalók

Nyáron is érdemes figyelni vízvezetékeinkre, célszerű a vízmérőakna fedelét egy léccel kitámasztani, persze úgy, hogy ne okozzon balesetveszélyt. Ha jól kiszellőzött az akna, néhány nap múlva célszerű megnézni, nincs-e valahol belső vízelfolyásunk. Ehhez az ingatlanon belül el kell zárni minden vízcsapot, és így ellenőrizni, hogy forog-e vízmérőnk kis kereke. Ha igen keressük meg az elfolyás okát és javítassuk meg.

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minkat hazaérkezéskor egy csőtörés formájában. Nyaralásból hazaérkezve folyassuk ki jól a vízcsapokat, a vezetékekben napokig pangó víznek már nem lesz olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padló összefolyóról sem.

A kertészkedők mellett a kerti tó tulajdonosoknak, vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni. A képlet egyszerű- minél több olyan vizet használnak, ami nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a locsolómérőjük. Bővebben ügyfélszolgálatainkon kaphatnak információkat.

A nyári melegben legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből. Ajánlatos olyan italokat fogyasztani, amelyek elősegítik az árványi anyagok pótlását, erre a győri csapvíz is megfelelő. l