HONNAN ÉRKEZIK AZ IVÓVÍZ GYŐRBE?

A víz alapvető szükséglet, amelyhez való folyamatos hozzájutás az emberek számára nélkülözhetetlen.

 

Egy város fejlődéséhez hozzátartozik, hogy ivóvízellátását a növekvő igények mellett is megfelelő színvonalon tudja biztosítani. A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a fokozatosan megnövekedett fogyasztások mellett is kiváló minőségű ivóvizet szolgáltasson a felhasználók számára.

 

Ebben nyújtanak segítséget a víz kinyerésének és tisztításának eszközei, a vízműtelepek és azok kútjai. Győr város vízellátását két vízműtelep, részben a Szőgyei-, részben pedig a Révfalui Vízműtelep látja el.

 

A Révfalui Vízműtelep Győr északi határában, a szigetközi főútvonal mentén található, melynek létesítése az ivóvízellátás kiépítésének kezdetén az 1900-as évek elején vált szükségessé, hogy képes legyen ellátni a várost ivóvízzel.

 

A telep környezetében az ivóvízbázis biztonságát őrzött védőterületekkel és megfigyelő kutakkal, folyamatos vízminőség ellenőrzéssel szavatolja Társaságunk. Jelenleg a telep védőterületén 15 db parti szűrésű kút biztosítja a nyersvíz kitermelését, melynek kezelése során 21 db kétrétegű 50 m3-es zárt szűrőtartály látja el a telepen vegyszermentesen, oxidációs levegő hozzáadásával a víz vas- és mangántalanítását. Az így „megtisztított” ivóvizet a 2 db 2.400m3-es tisztavíz medencén keresztül a 6db hálózati szivattyú távvezetékeken nyomja az ivóvízhálózatba a felhasználók felé.

 

   

 

A Telep az NA600-as nyugati főnyomóvezetéken keresztül Győr-Sziget városrész, Nádorváros, Marcalváros egy részének vízellátását, az NA300 és NA500 vezetéken keresztül a belváros vízellátását, valamint az NA250-es főnyomóvezetéken a szigetközi települések ivóvízellátását biztosítja.

 

A zárt szűrő rendszernek köszönhetően az ivóvíz előállítása során nincs szükség semmilyen fertőtlenítési eljárásra!

 

Nagyon szerencsések lehetünk, hogy a környéken ennyire finom, egészséges és jó minőségű ivóvizet állíthatunk elő és fogyaszthatunk az anyatermészet adta természetes kincsünkből.