CSORNA - FARÁD - vízhálózat öblítés


   

2020. május 11. hétfőtől május 22-én péntekig Kiscsornán, a Déli városrészben és Farádon érdemes lesz ivóvizet tartalékolni, vízhálózatot öblítünk.

Az öblítések munkanapokon 8 órától 14 óráig tartanak, ez idő alatt rövid idejű vízhiány, víznyomás csökkenés, esetleg átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. A fehér ruhák mosását célszerű lesz a délutáni, esti órákra vagy hétvégére ütemezni. A vízvezeték öblítésről falragaszokon értesítjük  az érintett körzetek lakosságát.

További információ a 96/592 175-ös telefonszámon kérhető.

Az elszíneződött víz vas és mangán vegyületeket tartalmaz, melyek nem károsak az egészségre, ülepítés után a víz fogyasztható.

Tipp: elegendő egy alkalommal félretenni néhány palack, vagy kanna ivóvizet.  A víz lezárva, vagy ledugózva, hűvös helyen tartva hetekig megőrzi minőségét.

Érdemes a wc öblítésre is gondolni, erre (átlagos körülmények közt) elegendő 1-2 vödörben félretenni vizet.Takarékos és környezetbarát megoldást választhatunk, ha felhasznált fürdővizet, felmosóvizet,
vagy a mosógép kifolyó vizét taralékoljuk a wc öblítés céljára.

Az öblítés mellékhatásaként apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. 

Az öblítés során nagy mennyiségű vizet fogunk a tűzcsapokon kiengedni. A kiengedett víz a csapadékvíz elvezető árkokban és a mélyebb fekvésű területeken összegyűlhet. Az öblítést folyamatos felügyelet mellett végezzük.

Köszönjük együttműködésüket!

_