Trükkös csatorna tisztítók - legyenek óvatosak

Időnként környékünkön is megjelenik az a társaság, melynek tagjai néhány perces munkáért több tízezer forintot is bezsebelhetnek csatornatisztítás ürügyén.

Megint itt vanank, csak azóta árat emeltek. 

A napokban a Győri Ipari Park egyik üzeménél jelentkezett be a társaság: 

„Csókolom, jöttünk a főnökkel megbeszélt munkát elvégezni”.
Beengedték őket, hamar el is végezték a munkát. 

Két órát dolgoztak az udvaron és négyszázezret akartak számlázni.

Egy hete még a fővárosból kaptunk hasonló híreket, úgy néz ki errefelé vette az irányt a trükkös társaság.
Nem árt felfrissítenünk: alaposan fontoljuk meg, hogy kit engedünk be a saját, vagy a ránk bízott területre.
A csalók általában eljátszanak egy fedő történetet: hivatkoznak valakire, néha eljátsszák, hogy épp a főnökkel beszélnek mobil telefonon.
Általában gyorsan végeznek, nehogy kiderüljön a szélhámosságuk,  és a tisztességes ár 8-10 szeresét kérik a munkáért.

 

Legyenek óvatosak, a hívatlan látogatókkal. A tapasztalatok szerint a jóhiszemű lakók, vagy alkalmazottak  könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak. Néhány perces munkáért akár többszázezer tízezer forintot is bezsebelhetnek az "utazó csatornatisztítók"

Egyik trükkjük, hogy mindannyian formaruhában vannak, jegyzőkönyvet, hamisított igazolványt és megbízólevelet is hoznak magukkal. Az elkövetők a szervezettség látszatát keltik, bizalmat ébresztve evvel az idős emberekben. Ha a trükk sikerül és beengedik őket, elterelik a tulajdonos figyelmét majd megszabadítják értékeitől.

Az idős emberek mellett gyakran intézményeket, üzleteket, akár iskolákat is célba vesznek a trükkös csatornatisztítók. Valamilyen fedőtörténettel félrevezetik az alkalmazottakat: „a főnök ezt már megrendelte, pikk-pakk végzünk, itt tessék aláírni és  fizetni”. Nagyon vastagon fog a ceruzájuk, a tisztességes ár  8-10 szeresét legombolhatják.

Jó tudni, hogy közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt.

Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti.

A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be!

Hibabejelentésnél, csatornadugulásnál az "igazi csatornatisztítók" hívásra érkeznek, mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján.

Legyenek óvatosak, ne váljanak csalók áldozatává!