A szőgyei vízműtelepre látogattak a Magyar Hidrológiai Társaság tagjai

   

 

A szigetközi kavics terasz nyúlványán elhelyezkedő Szőgyei Vízműtelepre tettek látogatást a Magyar Hidrológiai Társaság Győr-Moson-Sopron Vármegyei szervezetének tagjai, akik ezáltal nagyobb bepillantást nyerhettek a térség vízellátásába, rendszerünk működésébe.

 

   

 

Rácz Attila, aki a Pannon-Víz Zrt. elnöke és egyben a Magyar Hidrológiai Társaság Győr-Moson-Sopron Vármegyei szervezetének alelnöke, valamint Horváth Ottó, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatójának nevében Lipovics János Társaságunk műszaki igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a Zrt. működésével kapcsolatos általános információkat, a lefedett terület nagyságát, valamint a közműkiépítettség helyzetét.

 

  

 

Bevezetőjét követően Győr és agglomerációjának vízellátását részletesen Biczó László a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vízágazat vezetője mutatta be, kiemelve a szőgyei vízműtelep jelentőségét. A program résztvevői megismerhették az ivóvíz szolgáltatáshoz kapcsolódó létesítmények működését, az elmúlt több mint tíz év jelentősebb beruházásait, valamint az ágazatot sújtó kihívásokat is.

 

  

 

A látogatók a vízmű bejárása során Orosz Balázs, a Szőgyei Vízműtelep üzemelésvezetőjének vezetésével körbejárva a telepet személyesen láthatták, megismerhették a 18 darab 50-70 méter mélységű partiszűrésű kútból érkező nyersvíz vas- és mangántalanítási folyamatait, a rendszer működését, kapacitását, valamint a fogyasztási- és termelési adatokat is.

 

 

 

Fotó: Borsi Viktória