A döntőbe jutás volt a tét

A második fordulóval folytatódott a fiatalok kedvelt, Arrabona Évszázadai vetélkedője, amelyen immáron 10. alkalommal vehetnek részt a környék általános iskola felső tagozatos diákjai a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központnak és a Győr+ Médiának köszönhetően.

 

A három részből álló játékos, szórakoztató és egyben sok érdekességet rejtő vetélkedő idei központi témája az éltető víz, így Társaságunk is részt vállalt a helyi verseny közreműködésében. A játék korábbi fordulójában számos kvíz feladat várta a játszani vágyó diákokat, köztük a Győr+ hetilap 2023. március 10-i számában megjelent Pannon-Víz Zrt. ivóvízről szóló kérdéssorával is találkozhattak a fiatalok.

 

Legutóbb a középdöntőben 49 csapat mérte össze tudását és rátermettséget egy kalandos, helyi felfedező belvárosi túra keretében. A feladatok során a diákok menetlevelüket követve a 14. állomáson érkeztek meg a Pannon-Víz Zrt. standjához a Dunakapu téren a vaskakas ivókút szomszédságába, ahol Győr város ivóvízellátó rendszerének meghatározó építményeivel, a helyi víztornyokkal ismerkedhettek meg és oldhatták meg az ehhez kapcsolódó feladatot.

 

A városismereti vetélkedő középdöntőjében legjobban teljesítő 10 csapat juthat tovább a május 26-i döntőbe, ahol újabb feladatokkal várják a Pannon-Víz Zrt. munkatársai az ifjú versenyzőket.

 

További sok sikert, jó szórakozást és élményekben gazdag feladatmegoldásokat kívánunk a döntősöknek!