Archívum

ÉCS - szennyvíziszap kihordás - köszönjük türelmüket

2017. október 26. 09:59

Köszönjük türelmüket, október 16-án sikerült befejezni a szennyvíziszap kihordádz az Écsi szennyvíztelep környékén. A hatósági ellenőrzés mindent rendben talált, panasz nem érkezett. Legközelebb jövő tavassza várható iszap szállítás. 

Óriási mennyiségű csapadékvizet vezettek el a csatornák

2017. október 10. 08:01

Szeptember 17-én vasárnap 44 mm eső esett, legtöbbször egy hónap alatt sincs ennyi csapadék. A záporkiömlőkön 76 ezer m3 csapadékvízzel hígított szennyvízzel tehermentesítettük az elvezető rendszert. Idén ez a mennyiség rekordnak számít. Hogy érzékeljük, milyen hatalmas mennyiség ez: harminc darab, olimpiai úszómedencét meg lehetne tölteni ennyi vízzel. Győr déli kerületeire jutott legtöbb a csapadékból...

PANNONHALMA - köszönjük türelmüket!

2017. szeptember 11. 15:07

 A tervezettnél hamarabb, szerda délre sikerült beépíteni az új utcai vízelzárót a pannonhalmi főnyomóvezetékbe. A délutáni órákban még ingadozhat a víznyomás, de rövidesen helyre fog állni mindenhol. 

Áramszünetek miatt akadozott a szennyvízelvetés

2017. augusztus 30. 15:51

A Kisalföldön és a Rábaközben tomboló vihar augusztus 10-én több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket is. A szennyvízelvezetők felteltek, a szennyvízelvezetés akadozott, lelassult. A folyamatos üzemet aggregátorok és szippantókocsik bevetésével segítjettük

Nyári vizes tudnivalók

2017. szeptember 11. 15:08

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minkat hazaérkezéskor egy csőtörés formájában. Nyaralásból hazaérkezve folyassuk ki jól a vízcsapokat, a vezetékekben napokig pangó víznek már nem lesz olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padló összefolyóról sem. 

Hasznos tanácsok hőség idejére

2017. szeptember 25. 06:51

Cikkünkben korosztályonként infografikán mutatjuk meg, hogyan tudjuk minél könnyebben átvészelni a kánikulát. A legfontosabb: fogyasszunk több folyadékot, zuhanyozzunk többször!

Hol juthatunk vízhez Győr közterületein?

2017. október 26. 20:23

Hol juthatunk ivóvízhez Győr közterületein a hőségriadó alatt? Az ivócsapok, párakapuk és ivókutak listáját itt olvashatják:

 

A gyermeknapi kis-markolót Csaranko Ákos nyerte! Gratulálunk!

2017. június 19. 20:29

Várjuk a nyertes jelentkezését! Az igazi kis-markolóval pedig legközelebb a Győrkőc fesztiválon találkozhattok!

Győr, Petőfi tér - főnyomóvezeték átadás

2017. augusztus 30. 15:52

Több mint három évtizedes terv vált valóra az új győri szennyvízátemelő és nyomóvezeték üzembe helyezésével, mely kikerülve a Belvárost,  a Petőfi térről vezeti el az ide érkező szennyvizeket. A három és fél kilométer hosszú távvezeték négy község – Abda, Börcs, Ikrény és Rábapatona – és három győri városrész – Újváros, Pinnyéd és Sziget – szennyvizét, valamint Sziget csapadékvizeit vezeti el.

Víztorony látogatás Szabadhegyen

2017. május 22. 15:33

Remekül sikerült a győrszabadhegyi víztorony látogatás, közel nyolcszázan jutottak fel a kilátó teraszra. Odafent citromos frissítő koktél fogyasztása közben gyönyörködhettek a panorámában. 

Tavaszi vizes teendők

2017. március 28. 18:15

Végre itt a tavasz, így a jó időben egyre többen látogatnak ki  a hétvégi házakba. Kérjük, hogy a ház tulajdonosok tavaszi teendőik közé illesszék be az itt olvasottakat is!

Víz-világnapi programok Győrben 2017

2017. május 22. 15:54

Minden eddiginél több iskolás láthatja a győri víz világnap programjait a jövő héten. Bemutatóinkat idén az Arany-, Gárdonyi-, Apor, Gyakorló-, és Petőfi iskolások láthatják.Több mint ezer kisiskloásnak szerzünk érdekes és talán felejthetetlen napot... 

GYŐR - forgalom korlátozás és csőbélelés a Jereváni úton

2017. március 28. 18:17

Az erős fagyok miatt  kényszerszünetet tart a Jereváni uti vezeték felújítás. Ahogy az időjárás engedi, a műanyag csővezetéket befűzzük a helyére. Kérjük vezessenek óvatosan, ne történjen több baleset!

GYŐR - Jókai utca - feloldottuk az útzárat

2017. május 22. 15:11

A javítás helyszínén a munkagödör néhány napig még nyitott lesz a szükséges utómunkák miatt, de ez az eddiginél jóval kisebb fennakadást fog okozni. A hibaelhárítás helyszínét ezután zúzottkővel töltjük vissza. A végleges helyreállítás és az aszfaltozás csak akkor készülhet el..

KISBAJCS - környezetvédelmi vetélkedő

2017. június 19. 16:33

Győri és Győr környéki iskolák tanulói mérték össze tudásukat a múlt héten Kisbajcson, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A környezet- és természetvédelem legkülönbözőbb témaköreit feldolgozó kérdések megválaszolására, a gyakorlati feladatok megoldására az idei évben hat iskola hét csapata vállalkozott. Közülük - az elmúlt évhez hasonlóan - a házigazda iskola csapata érte el a legjobb eredményt. 

GYŐR - Ifjúság krt. - Bán Aladár utca - szeptember 27.

2017. október 05. 16:21

Szeptember 27-én szerdán  8 órától 14 óráig  Győrben, az Ifjúság körút és a Bán Aladár utca négyemeletes házaiban a hideg és a meleg víz szolgáltatás szünetel. A vízelzárásra hálózat rekonstrukció miatt lesz szükség, utcai vízelzárót építünk be. A munkálatok idejére az Ifjúság körútra két ivóvizes tartálykocsit irányítunk, valamint három környékbeli tűzcsapon ideiglenes vízvételezési helyet alakítunk ki. A munkálatokkal kapcsolatban a 96/ 311 753 telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.  A vízelzárás idejére kérjük lehetőség szerint előzetesen tartalékoljanak a fogyasztásunknak megfelelő mennyiségű vizet. A kellemetlenségért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Pannon-Víz Zrt.

Győr Ipari park - új nyomocsó rákötés

2017. szeptember 24. 13:15

2017. szeptember 14-én csütörtökön 22 órától, péntek hajnali 2 óráig Győrben az Ipari park - Hűtőházi út térségében egy új ivóvíz főnyomó vezetéket helyezünk üzembe. A vezeték a győri ipari park vízellátását javítja. A munkálatok befejezése után tűzcsapokon öblíteni fogjuk a környékbeli vízhálózatot...

Köszönjük türelmüket, befejeztük az iszap kiszállítást Kapuvár térségében

2017. augusztus 30. 15:53

Kapuvár, Osli és Veszkény térségében augusztus 10-től 11-ig került sor a szokásos szennyvíziszap kiszállításra. Köszönjük türelmüket, az iszapszállítást befejeztük, a termőföldekre kihelyezett iszap beszántása megtörtént.

GYŐR- Kandó Kálmán út - köszönjük türelmüket

2017. október 26. 20:22

A szakembereink a városi vízvezeték hálózat egyik  fő ellátó vezetékének, a Keleti Főnyomócsőnek a Budapest –Győr vasúti fővonal alatti átvezetését újították fel. A felújítás során a vezeték kiásása nélkül, csőbéleléses technológiával dolgoztak a csőbélelők... 

CSORNA - Mártírok tere - rekonstrukció

2017. október 09. 15:17

Köszönjük türelmüket, véget ért a csornai Mártírok terén a rekonnstrukció. 

Rangos szakmai elismerés: Nyíriné Horváth Katalin és Farkas József

2017. szeptember 25. 07:02

Rangos országos elismerést kapott a napokban két kollégánk!  Nyíriné Horváth Katalin technológiai osztályvezető és Farkas József üzemelés vezető a Magyar Víziközmű Szövetség elismerő oklevelét vehette át. Gratulálunk!

CSORNA - hurokdetektor okozott félreértést a Szent István téren

2017. augusztus 30. 16:57

Megújult a csornai Szent István tér, a hétvégi ünnepség részvevői örömmel vették birtokukba a teret. Sokaknak azonban nem volt felhőtlen az örömük, amikor hétfőn meglátták, hogy munkások jelentek és csíkokat fűrészelnek az új aszfaltba. Aggodalomra semmi ok, a szakemberek egy hurokdetektort építettek be, hogy még komfortosabbá tegyék a közlekedést...

Ami elfagyott, az most kiolvad

2017. június 19. 16:32

Még májusban is érkezett néhány bejelentés  a rendkívüli hideg télen szétfagyott vízórákról. Cikkünkből megtudhatja, mi a teendő ilyenkor 

Víztornyok a háborúban

2017. május 22. 15:46

Áprilisban emlékezünk a győri terrorbombázás áldozataira. Az amerikai nehézbombázók egy év alatt 24 légitámadást mértek a megyeszékhelyre. Cikkünkből megtudhatják, hogyan érintette a bombatámadás városunk viziközműveit

CSORNA - vízhálózat öblítés

2017. május 22. 15:13

Értesítjük Csorna város, Farád és Dör község Tisztelt Fogyasztóit, hogy április 3-tól  vízhálózat öblítés miatt az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak. 

Víz Világnap 2017

2017. június 19. 16:41

 Köszönjük a sok-sok rajzot! A díjazott pályaművek készítőinek névsorát cikkünkben olvashatják! Díjátadás a Szabadhegyi Víztoronyban, az április 8-i nyílt napon!!

Közös Jövőnk 2017 - Környezetvédelmi vetélkedő Mezőőrsön

2017. június 19. 16:25

Az éghajlat változás és a Duna vízi energiájáának hasznosítása is szerepel az idei Közös Jövőnk környezetvédelmi vetélkedő témái közt, melyet március 3-án rendez a mezőőrsi Magyar Műhely ÁMK. A versenyt évek óta szponzoráljuk, most különösen kíváncsiak vagyunk, hogy a 13-14 éves tanulóknak mi a véleménye ezekről a fontos kérdésekről...  

Vérüket adják a Pannon-Víz dolgozói - 2017. január 20

2017. március 28. 18:15

Január 20-án több mint ötven segítőkész munkatársunk adott vért a győri véradó állomáson. Egy véradománnyal, a statisztikák szerint három emberéletet lehet megmenteni. Életet menteni pedig nagyszerű érzés. 

Elkelt a karácsonyi szódagép!

2017. január 23. 16:09

A Pannon-Víz Zrt. karácsonyi víz-kvíz játékának megfejtései # vízóránkat mindenképpen szigeteljük, még akkor is, ha elég mélyen van # a pannon-vizes csapvíz nem tartalmaz klórt # vízkőmentesítésnél és ablaktisztításnál is bátran használhatunk ecetet # a vezetékes víz környezetkímélő megoldás # közterületi csatornák tisztításáért senki sem kérhet pénzt.  A szódagépet Döbrösiné Horváth Anikó marcalvárosi olvasónk nyerte, gratulálunk! 

Budapest Water Summit - vizes kiállítás

2016. december 15. 16:22

Magyarország 2016. november 28-30. között ismét megrendezi a Budapesti Víz Világtalálkozót ahol többek közt a  Fenntartható Vízipari Megoldások címmel szakkiállításra is sor kerül. 

1 2 3 4 5