Víztorony sorozat - Budai úti víztorony

Városunkban Budapest után elsőként, 1884-ben sikerült a városi vezetékes vízellátást létrehozni, és működtetni. A 130 éves rendszer egyik legfontosabb eleme, a Budai út és Fehérvári út sarkán álló víztorony jelenleg is működik.

Víztorony sorozat - Révfalui víztorony

A gyönyörű százéves monstrum uralja a révfalui látképet. Víztoronyként már nem működhet, de rövidesen újjászülethet...

Víztorony sorozat - Erzsébet Ligeti Víztorony

Az Erzsébet Ligeti Víztorony elsősorban Győr Adyváros és Nádorváros térségét szolgálja ki, de közvetlen kapcsolatban van mindkét nagy vízműteleppel.

Víztorony sorozat - Szabadhegyi Víztorony

A hegytetőn álló impozáns mérnöki alkotás Győr ötödik víztornya. Működésével fejlődésnek indulhattak Győr déli városrészei.

Víztorony sorozat - Marcalvárosi Víztorony

A közel negyven éve elkészült impozáns mérnöki alkotás még ma is modernnek számít. Tekintélyt parancsoló 63 méteres magasságával uralja Győr déli városképét.

Jól sikerült a nyilt nap a szabadhegyi víztoronyban!

Kitűnő látási viszonyok közt, csodálatos panorámában gyönyörködhetett a közel ezer látogató a szabadhegyi víztoronyban rendezett nyílt napon. A nyílt napról készült hatprces VIDEO videótárunkban látható.  

Szabadhegyi víztorony – 2010.

A győr-szabadhegyi Radó Tibor Általános Iskola után a Szabadhegyi és a Nádorvárosi Közoktatási Központ tanulói is meglátogatták a Szabadhegyi Víztoronyot. A látogatás képei itt láthatók!

Egy újító konformista

Tavaly nyáron fejeztük be az Erzsébet ligeti víztorony teljes felújítását. Idézzük  fel a torony egykori tervezőjével Thoma Józseffel készült egyik utolsó interjút..

Nagy sikere volt a júniusi nyílt napnak..

A vízműves nyílt napon másfél ezer látogató mászta meg a víztorony lépcsőit. Szeptember 18-án újból megnyílnak a víztorony kapui...