Szilsárkányi vízmű

A vízműrendszer három település, Szilsárkány, Pásztori és Rábacsanak vízellátását biztosítja.

szils terk

A fenti térképvázlaton a vízellátó rendszer elemei zölddel láthatók.

szils goo

A vízműtelep a Szilsárkány község keleti oldalán található, a Pásztori felé  vezető út bal oldalán.

szils Pet

Petres Norbert, a szilsárkányi vízműtelep vezetője mutatja be a vízműtelepet. A vízellátó rendszer üzembehelyezése szakaszosan történt. Első ütemben Szilsárkány és Pásztori 1984-ben, ezt követően Rábacsanak 1987-ben csatlakozott a rendszerre. A fővezeték és elosztó hálózat teljes egészében műanyag (KM-PVC) csőből készült, műszaki állapota jó.

szils kut

Két mélyfúrású kút áll rendelkezésre, lekerített védőterületen. A kutakból kitermelt víz vas és mangántartalom tekintetében haladja meg a határértékeket.

szils jav vast

A víztisztítás során a víz vas és mangán tartalmát FERMASSICC típúsú vas-mangántalanító berendezéssel, vegyszermentes technológiával távolítjuk el. Petres Norbert a vízmintavételi helyet ellenőrzi.

szils komp

A FERMASSICC technológiához szükséges légoxidációhoz korszerű légsűrítőt használunk.

szils sziv

A vízellátó hálózatot a fenti képen látható szivattyúk táplálják. A 4 db függőleges elrendezésű gépegység a legmodernebb technológiát képviseli. Az előtérben látható vízszintes többfokozatú TTA szivattyú  1984 óta változatlanul üzemképes, jelenleg már csak tartalék szivattyúént szolgál.

szils szivot

A vízműrendszer hibaelhárító felszerelése látható a szolgálati géplókocsiban. Az ügyeleti felszerelés közé tartozk a gépkocsi raktterében látható benzinmotoros szivattyú és a telepvezetőnél lévő flexibilis szívótömlő.

szils ép

A vízműtelep épületét a közelmúltban magastető ráépítéssel felújítottuk.

Pályázat