Hibaelhárítás az ünnepi időszakban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepi időszakában messze bejött a papírforma, vízcsőtörés alig volt, csatornadugulás viszont annál több.

Győrben tíz napon át egyetlen egy útfelbontásra sem volt szükség, utoljára december 22-én a Votinszky utcában történt ilyen. A téli időszakban az útfelbontások helyét ideiglenesen tudjuk csak helyreállítani, zúzottkő burkolattal vagy ideiglenes betonnal. A forgalmasabb helyeken ideiglenesen fagyálló beton burkolatot készítünk, ilyen lesz majd a József Attila utcában is. 

A környező településeken valamivel több dolga volt a hibaelhárítóknak, december 24 -én délelőtt Győrzámolyon tört el egy vízbekötés, január másodikán pedig Abda határában repedt el egy főnyomó vezeték. Mindkét hibát néhány órán belül javítottuk.

Győrben a legkevesebb ivóvíz karácsony másnapján fogyott, ezen a napon a győri vízfogyasztás  alig haladta meg a harmincezer köbmétert. A kis fogyasztásnak köszönhetően Győrt megkímélték a csőtörések.

Csatornadugulásra és szennyvízátemelő szivattyúdugulásra összesen 72 esetben vonultak ki ügyeleteseink. A lefolyó az ünnepek alatt sem tudott elnyelni mindent, ami belefér. A december 28-i kiadós eső miatt a záporkiömlőkre is szükség volt. Ritka az ilyen kiadós eső a téli hónapokban.

Látványos felvételek születtek az Kodály Zoltán utcai áruház parkolójában kialakult hatalmas tócsáról. A parkoló közepén húzódó folyókának kellett volna elnyelni a vizet, el is nyelte volna, de tele lett földdel és falevelekkel. Az nagyáruházak parkolóinak vízelvezetését nem a Pannon-Víz üzemelteti, az áruház üzemeltetőinek kell gondoskodni a vízelvezetők tisztántartásáról.   

 

 

 

 

 

Korábban írtuk: 

/2017. dec 20./

 

Jól összeszokott csapattal kezdjük az ünnepi időszakot, mindent megteszünk  hogy most is zökkenőmentesen működjön a vízi-közmű szolgáltatás - tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője. A papírforma szerint kevesebb csőtörésre, de annál több csatornadugulásra számíthatunk.

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, attól egyszer s mindenkorra megszabadult. Ez egyáltalán nem igaz. Egy csatornadugulás sok kellemetlenséggel jár, az ünnepek alatt pedig még többel. Az utcai csatorna dugulások elhárítására bevált csapatunk van, éjjel nappali ügyelettel. A csatornatisztító kocsi 120 bar nyomású vízsugárral hamar rendet tesz a csatornában, sőt ha kell szippantókocsit is tudunk a helyszínre küldeni. Ha viszont épületen belül, a házi szennyvízhálózaton akad meg a felmosórongy, papírpelenka, vagy feltorlódnak a popsikendők, akkor duguláselhárító szakembert kell hívni. Mesterembert hétköznap is nehéz találni, karácsonykor sokkal nehezebb és drágább. Célszerű lesz jobban vigyázni arra, hogy ne kerüljenek olyan anyagok a lefolyóba, melyek dugulást okozhatnak. 

Vízcsőtörést nehezebb jósolni. Néhány éve az Isaszeg, előtte pedig a Csokonai utcában volt karácsonyi csőtörés. Néhány ott lakó még teával is megkínálta ott dolgozó szerelőinket. A szolgáltatás kieséssel járó hibák javítását egyébként a lehető legrövidebb időn belül megkezdjük. Szükség esetén szippantó kocsit, darus-autót, vagy ivóvizes tartálykocsit küldünk a helyszínre. Hibabejelentéseiket a 06 80 20 40 86 -os zöld számon éjjel-nappal fogadjuk.

Az útfelbontások helyreállításához türelmet szeretnénk kérni. Az ünnepi időszakban az aszfalt és a betonkeverő telepek leállnak, így az útfelbontások helyszíneit ideiglenesen zúzottkővel tudjuk helyreállítani. Reméljük, ilyenből idén sem lesz sok. Győrben a Jókai utcai Parkolóházban, az önkormányzati közös ügyfélszolgálati irodában és a telefonos ügyfélszolgálatunkon 06 96 522 630-as telefonszámon a két ünnep között is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Az irodák ünnepi nyitva tartása a www.pannon-viz.hu weblapon található. 

 

 

 

   

Hibaelhárítás az ünnepi időszakban

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!