Hegyi Zoltán vezeti a PANNON-VÍZ Elnöki Tanácsadó Testületét

 

"Ha szakmai körökben bármikor felmerül a PANNON-VÍZ neve, akkor mindig elhangzik Hegyi Zoltáné is. Elképesztően tájékozott, a kisujjában van minden adat és információ" - fogalmazott Rácz Attila elnök-vezérigazgató. Az előttünk álló nehéz időszakban olyan munkarendet és szervezeti struktúrát fogok kialakítani, mely egyszerre eredményorientált ugyanakkor figyelembe veszi a kollégák és családjuk egészségi állapotát, életkorát is.  A „Hegyi Zoli” név fogalom, olyan érték, melyre vigyáznunk kell! Nagyon örülök, hogy igazgató úr elfogadta a felkérésemet, mert még hosszú ideig szeretném magam mögött tudni támogatását.  

Riportunkban Hegyi Zoltánnal, az Elnöki Tanácsadó Testület vezetőjével beszélgetünk. 

 Fotó: Borsi Viktória

 

Szeptember 1-től a Pannon-Víz Zrt. vezetését elnök-vezérigazgatóként Rácz Attila úr vette át - kezdi a beszélgetést Hegyi Zoltán. Személyében egy rendkívül képzett és gyakorlatban is felkészült szakember került a cég élére. A polgármesternek egy  olyan vezetőt sikerült Győrbe hoznia, aki egy modern és dinamikus céget épít, hatékonyan és magabiztosan kezeli az erőforrásokat, és rövid idő alatt emberként is kivívta a kollégák elismerését. A napokban közösen, lépésről-lépésre tekintettük át azokat a szükséges változtatásokat, melyek az egyébként jól működő Pannon-Víz Zrt. hatékonyságát még tovább tudják javítani.  

Milyen változásokra számíthatunk?
Egyik lényeges elem, hogy vezetői szintek szűnnek meg. Az erőforrások átcsoportosításával a mindennapi életben gyorsabb és hatékonyabb lesz az információáramlás. Ebben az új, dinamikusabb szervezetben már nem az operatív irányítás szintjén fogok részt venni. A napi feladatok nagy részét munkatársaimnak átadva, az Elnöki Tanácsadó Testület vezetőjeként a stratégiai döntések előkészítésében számít rám az elnök-vezérigazgató. Számomra is érdekes, új kihívás ez, megtisztelő volt a felkérés, melyet örömmel fogadtam el.

Több évtizedes közéleti tevékenységének köszönhetően sokak szemében Ön jelenti a "pannon-vizes" kapcsolatot.
Közéleti tevékenységem során, húsz éves önkormányzati képviselői tapasztalattal, a gazdasági és tulajdonosi bizottság vezetőjeként szerzett ismereteimmel hatékonyan tudom segíteni az új irányokba fejlődő társaságot. Úgy érzem, hogy Rácz Attila Úr és a városvezetés bizalmát élvezve meg fogok felelni fogyasztóink és a tulajdonosaink elvárásainak egyaránt.

Évtizedek óta a cég felső vezetésében dolgozik. Milyen fejlesztésekre a legbüszkébb?

Büszkeség tölt el, hogy harminckét éves munkaviszonyom alatt több olyan innovatív fejlesztésben is részt vehettem, melyek emelték a szolgáltatás színvonalát. Meggyőződésem, hogy a munkahelyen elért eredmények, a hatékonyság döntően az emberi kapcsolatokon is múlik.  Az eltelt évtizedek eredményeiben jelentős részem volt és örülök annak, hogy egy új és sikeres időszak megalapozásában vehetek ismét részt, immár elnöki tanácsadóként.