Bemutatkozás

 

Kapuvári szennyvíztisztító telep Marcalvárosi víztorony (Győr) Győri szennyvíztisztító telep

 

Társaságunk, a PANNON-VÍZ Zrt. az 1883-ban alapított Győri Vízvezeték Részvénytársaság jogutódja. Büszkék vagyunk rá, hogy 1884 óta látja el friss, tiszta és egészséges ivóvízzel a kisalföldi megyeszékhely lakóit.

Az azóta eltelt 138 év alatt Társaságunk az ország egyik legnagyobb víziközmű szolgáltatójává, a régió meghatározó vállalatává vált. Közel hatszázötven munkatársunk dolgozik azért, hogy megfelelő szolgáltatás mellett minőségi ivóvízet tudjunk biztosítani Felhasználóink számára.

 

Részvényeink teljes egészében önkormányzatok tulajdonában vannak, legnagyobb aránnyal bíró (61,12%) részvényesünk Győr városa.

 

Kisalföldön és Bakonyalján 43 víziközmű rendszeren, összesen 121 településen megközelítőleg 300 ezer fogyasztónak nyújtunk egészséges és biztonságos víziközmű-szolgáltatást.

Ivóvíz-ellátási szolgáltatásunk 26 ivóvíz-víziközmű rendszeren 121 település vízellátására terjed ki, továbbá 17 szennyvíz-víziközmű rendszeren 97 település szennyvízelvezetését és tisztítását biztosítja.

 

Az ivóvízszolgáltatás, valamint szennyvízelvezetés és -tisztítás alaptevékenységek biztosítása mellett Társaságunk szolgáltatásai közé egyéb kiegészítő szolgáltatások is tartoznak, többek között az iparivíz szolgáltatás, laborvizsgálat, nem közművel elvezetett szennyvízszállítás és -kezelés, hulladékhasznosítás, ivóvíz- és szennyvízbekötés, csatorna- és kútkamerás vizsgálat.

 

Meghatározó tagjai vagyunk a magyarországi szakmai szervezeteknek.

A PANNON-VÍZ Zrt. területileg 3 üzemmérnökségre tagozódik: Győri- Nyúli-, Kapuvár-Csorna Üzemmérnökségekre, amelyek összesen 29 vízműteleppel és 17 szennyvíztisztító teleppel biztosítják működési területünkön a víziközmű szolgáltatást. A központi szervezetek és kiszolgáló egységek Győrben találhatók.

 

Célunk az új jogszabályi környezet és a tulajdonosok elvárásainak teljesítésével egyidejűleg a már elért műszaki és szolgáltatási színvonal megtartása és továbbfejlesztése. Nagy hangsúlyt fektetünk a megújuló energiaforrások hasznosítására, az energia-takarékosságra, valamint a környezetvédelemre.

 

 

Szabadhegyi víztorony (Győr) Révfalui vízműtelep (Győr) Kapuvári szennyvíztisztító telep

 

 Fotók: Borsi Viktória

Pályázat