RAVAZD - vízvezeték rekonstrukció

Vízvezeték rekonstrukción dolgozunk Ravazd belterületén, a 82. számú főútvonal településen átvezető szakasza mellett. Az útépítés előtt átvizsgáljuk a vízvezetékeket, ahol szükséges kicseréljük az elöregedett csöveket, elzárókat, közkutakat, tűzcsapokat – tudtuk meg Vági Zoltántól, a Pannon-Víz ZRt. üzemelésvezetőjétől.

A főútvonal mindkét oldalán húzódik egy-egy elosztóvezeték, ezek  jó állapotú műanyag csövek, még hosszú évtizedekig jól bírják a terhelést.

Kicseréljük viszont az utcai vízelzárót, a hozzá tartozó vascső szakaszokat, hogy később ne legyen gond a korrózióval. Az új vízelzárók növelik az üzembiztonságot. Jelenleg éppen a Pannonhalma felől érkez vezeték csomóponti aknájában dolgoznak kollégáim, az új elzárót szerelik be a helyére.

 A föld alatti tűzcsapok helyett – az új előírások szerint – föld feletti tűzcsapokat szerelünk fel - mutatja a nemrég beépített tűzcsapot Domán Zoltán.

Jó hír a kerékpárosoknak és a kirándulóknak, hogy a falu Pannonhalma felőli bejáratánál és a központban az óvoda előtt két új közkutat szerelünk fel, utóbbit díszkút kivitelben.

A munkálatokkal előreláthatólag május elejére végzünk, a szükséges vízelzárásokat egyeztetjük az érintett lakókkal. A vezeték cserék helyszínén útszükületre és 30km/órás sebességkorlátozásra számítsanak. Az okozott kellemetlenségekért az itt lakók és az erre kzlekedők türelmét és megértését kérjük - fejezi be a tájékoztatást Vági Zoltán.

   

Pályázat